В Сърбия днес започва ваксинирането на медицинските лица срещу COVID-19,

...
В Сърбия днес започва ваксинирането на медицинските лица срещу COVID-19,
Коментари Харесай

В Сърбия започва ваксинирането на медицинските лица

В Сърбия през днешния ден стартира имунизирането на медицинските лица против COVID-19, а до края на месеца в страната ще дойдат половин милион дози от съветската ваксина " Спутник V ", оповестява БНР, като цитира локалният в. " Новости ".

До края на януари се чакат още колета китайска ваксина и имунизацията на „ АстраЗенека “ и Оксфорд. С това общият брой на дозите от четири ваксини от разнообразни производители, в това число пристигналите през вчерашния ден 19 500 броя ваксини на „ Пфайзер/Бионтех “, този месец доближи един милион броя, написа вестникът. И в Сърбия имунизациите са безвъзмездни, а ваксинирането - непринудено.

Държавният секретар по опазването на здравето Мирсад Джерлек сподели, че тази седмица ще се прави имунизация всеки ден като се изключи Коледа, която в Сърбия се чества на 7 януари. Планираме до края на седмицата да имунизираме към 11 000 души, сподели Джерлек, представен от в. " Данас ". Президентът Александър Вучич ще бъде в Хилендарския манастир на Света гора на Бъдни вечер и на Коледа, написа още " Новости ".

Това ще бъде първото публично посещаване на сръбски президент в Хилендарския манастир за миналите две десетилетия. Предишният президент Томислав Николич бе няколко пъти по време на мандата си на Света гора, само че на частни визити. Вучич изрази вяра, че по време на председателството си на Европейски Съюз Португалия ще сложи акцент върху разширението на съюза към Западните Балкани, написа вестник " Данас ". На среща с посланика на Португалия в Белград през вчерашния ден Вучич акцентира, че Сърбия държи на европейския си път и е отдадена на промените и съдействието с европейските институции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР