В съответствие с обявеното от председателя Жан-Клод Юнкер в неговото

...
В съответствие с обявеното от председателя Жан-Клод Юнкер в неговото
Коментари Харесай

Европейската комисия с нови мерки за защита от тероризъм


В сходство с оповестеното от ръководителя Жан-Клод Юнкер в неговото Обръщение за положението на Съюза за 2017 година, Комисията показа набор от оперативни и на практика ограничения за по-добра отбрана на жителите на Европейски Съюз против терористични закани.

Те са в три посоки: отбрана на публичните пространства, отнемане на терористите от средства за деяние и усилване на външната активност на Европейски Съюз за битка с тероризма.

Европейска комисия дава 18,5 милиона евро от фонд „ Вътрешна сигурност “ за поддръжка на транснационални планове за възстановяване на отбраната на публичните пространства. През 2018 година ще бъдат отпуснати спомагателни 100 милиона евро по линия на самодейността „ Иновативни действия за градско развиване “ в поддръжка сигурността на градовете. През ноември Комисията ще сътвори конгрес на представители на правоприлагащите органи и мрежа за сигурност на високорискови публични пространства за взаимно образование за възстановяване готовността за деяние против набези.

Мерките включват също ограничение на достъпа до субстанции, които се употребяват за производството на самоделни експлозиви, както и унищожаване на съществуващите спънки за достъпа до данни за финансови покупко-продажби на терористи в други страни членки.

Освен това Европейската комисия разшири съдействието на Европол с трети страни, като до края на годината показа рекомендации за договаряния за съглашения сред Европейски Съюз и Алжир, Египет, Израел, Йордания, Ливан, Мароко, Тунис и Турция по отношение на предаването на персонални данни сред Европол и тези страни за попречване и битка с тероризма и тежките закононарушения.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР