В самия край на мандата си главният прокурор Сотир Цацаров

...
В самия край на мандата си главният прокурор Сотир Цацаров
Коментари Харесай

Цацаров се сети, че златните паспорти са проблем

В самия завършек на мандата си основният прокурор Сотир Цацаров изиска преустановяване на настоящата от десетилетие скица за даване на българско поданство против вложения – така наречен " златни паспорти ". Той бе изслушан в сряда от краткотрайната анкетна комисия за изследване на обстоятелствата и изказвания за незаконни схеми за придобиване на българско поданство.

Цацаров разгласи, че чужденците не трябва да получават паспорт единствено против вложения, тъй като " сериозните вложители имат и други законови благоприятни условия да получат поданство ". Главният прокурор добави, че в случай че схемата въпреки всичко бъде непокътната, би трябвало да се ускори контролът върху направените вложения.

Цацаров цитира инспекция на ДАНС по тематиката, която е довела до искане за лишаване на поданството за седем души. В два от случаите става въпрос за руснаци, трима са египтяни, един е от Пакистан и един от Йордания. Според Цацаров ще има и още оферти за лишаване на паспорти.

Въпросните седем чужденци са придобили българско поданство, купувайки държавни скъпи бумаги. Само в един от случаите обаче книжата са били съхранявани 6 месеца. Във всички останали случаи инвестицията е била незабавно разпродадена.

" Дори не са чакали от възпитание ", сподели Цацаров. Според него липсва надзор, който да откри дали инвестицията съществува все още, когато се издава указът за приемане на поданство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР