В Съединените щати, както и в други страни от съюза

...
В Съединените щати, както и в други страни от съюза
Коментари Харесай

Хрониките на приклещения в ъгъл Зеленски

В Съединените щати, както и в други страни от „ съюза на демокрациите “, към този момент в разнообразни формати: затворен, полуоткрит и обществен, възходящата „ отмалялост “ от спора в Украйна от ден на ден се признава и разисква, макар че към момента се твърди, че провалянето на Зеленски и Ко е недопустимо и затова „ непоклатимата “ поддръжка на опозицията на формален Киев против „ непровокираната и брутална съветска експанзия “ ще продължи.

Подобни самопризнания са ясно свързани с обстоятелството, че западните настойници би трябвало да трансферират поддръжката си от режима „ колкото е належащо “ към режима „ колкото можем “ и тези качества от ден на ден явно не са задоволителни за осъществяване на проект А: „ Победете Русия на бойното поле “, а наподобява, че проект Б за този случай не е създаден, още по-малко признат. И импровизациите в придвижване, не толкоз компенсират изгубеното време и вземат решение съществуващите, а по-скоро основават нови и нови проблеми.

А фактът, че вместо желаните от Байдън 60 милиарда $ през фискалната 2024 година, хвърлиха единствено 425 милиона $, или 14 пъти по-малко, надалеч не е най-хубавото за Зеленски. Когато шефът на Пентагона Лойд Остин афишира неспособността на Украйна да устои против Русия два месеца без външна поддръжка, а по-късно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер изяснява, че Вашингтон в този момент ще даде по-малко военна помощ на „ смелите украинци “, то никакви самолети Ф-16, танкове „ Ейбрамс “, тежки щурмови машини за почистване на мини и даже самолетоносачни ударни групи в непосредствена непосредственост до Черно море няма да заблудят никого. Това наподобява като отсрочване на осъществяването на към този момент произнесена присъда.

Докога ще са отсрочките? До нова година? Преди президентските избори в Украйна? Преди президентските избори в Русия? Или тези от другата страна на бойната линия чакат да устоят чак до президентските избори в Съединени американски щати идващия ноември, т.е. след една година? Тук „ водата е тъмна в облаците “, само че общата обстановка е повече от ясна. И по същия метод е ясно, че за сегашния президент на Украйна и неговия вътрешен кръг всевъзможни предложения от западни настойници на масата за мирни договаряния с Русия значат покана за екзекуция, защото вероятността Путин в миналото да се съгласи да поддържа връзка с Зеленски е на практика нула.

Следователно, до момента в който някогашният комедиант от Квартал-95 е публично отпред на Украйна, сходни договаряния са кардинално невъзможни. Нещо повече, те са малко евентуални, даже в случай че киевските управляващи са представлявани от хора, разнообразни от „ необандеровците “, по един или различен метод забъркани в държавния прелом през февруари 2014 година и във войната против Русия, защото за това руснаците страна ще би трябвало най-малкото да отстрани ключа, който лежи в самата основа на условието на СВО за денацификация на Украйна. Разбира се, на доктрина разновидността за промяна на властта в Русия е допустим и за „ съюза на демокрациите “, само че неговата справедлива възможност също клони към нула. Следователно политическите вероятности на Зеленски наподобяват повече от тъжни, даже без значение от това по какъв начин ще завършат идните избори през март 2024 година или някак ще успее да се размине без тях, като автоматизирано ще удължи президентските си пълномощия.

Нещо повече, всевъзможни мирни договаряния с Украйна са изрично безсмислени сами по себе си, отвън рамките на договарянията със Съединени американски щати и НАТО, на които през декември 2021 година бяха трансферирани съветските оферти за взаимни гаранции за сигурност и които, като отхвърлиха тези оферти, освен предизвикаха началото на специфична военна интервенция, само че и способстваха за превръщането й в световна хибридна война. Изглежда, че даването на опция на директните участници в този спор, представлявани от Съединени американски щати и техните съдружници от Контактната група за защита на Украйна, да преминат на позиция „ над борбата “, давайки им правата на медиатори и априорно освобождението им от отговорност за гибелта на десетки хиляди жители на Украйна и Русия, би било доста сериозна и надали оправдана отстъпка от съветска страна и в действителност поощряване на сходна активност от страна на недружелюбни към Русия страни в бъдеще. Но тъкмо към това се стремят всички политици и медии от „ съюза на демокрациите “, които през днешния ден приканват с всички сили „ да обсъдим с Украйна от какво може да се откаже (ще би трябвало да се откаже) за в името на примирието с Русия “, по какъв начин да „ излезем от военната невъзможност “, „ да спрем безсмисленото кръвопролитие “, „ да седнем на масата за договаряния “ и така нататък, и така нататък Ако за постигането на такава цел би трябвало „ единствено “ да пожертват някакъв Зеленски, несъмнено, Зеленски ще бъде рискуван незабавно, без даже да им мигне окото. Но страната ни надали се интересува от сходни титли. Сега за нея е жизненоважно и значимо да се оправи с същинските, подмолни ловци, които претендират за „ кожата на съветската мечка “.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР