В Съединените американски щати е задържан заподозрян за убийството на

...
В Съединените американски щати е задържан заподозрян за убийството на
Коментари Харесай

13 г. по-късно: Благодарение на парче пица, задържаха убиеца на 4 жени СНИМКИ

В Съединените американски щати е арестуван обвинен за убийството на четири дами, чиито тела бяха открити на плажа преди 13 години. 

Полицията в Ню Йорк арестува 59-годишния проектант Рекс Хойерман, който е упрекнат в поредност от убийства през 2009 и 2010 година на плажа Гилго, южно от Лонг Айлънд. Той е обвинен в бийството на Мелиса Бартелеми, Меган Уотърман и Амбър Костело.

Той може да е забъркан и в гибелта на Морийн Брейнард-Барнс през 2007 година, само че към този момент в този случай той е единствено основният обвинен. Рекс Хойерман е задържан без гаранция, написа CNN.
 Сериен палач, Съединени американски щати, тела на дами, ликвидиране на проституиращи, Рекс Хойерман, обвинен Американецът може да е умъртвил четири дами на плажа Гилго Снимка: CNNУбийството на дами на плажа: последователност на събитията
През 2010 година следователите започнаха да търсят жена на име Шанън Гилбърт. Именно тогава на плажа били открити телата на жертвите на обвинените. Тялото на Гилбърт е намерено година по-късно, само че тези събития по никакъв метод не са свързани - тя умряла вследствие на акцидент.

Всички дами, за които се твърди, че е умъртвил Рекс Хойерман, са били секс работнички и той ги е намерил благодарение на услугата за разгласи Craigslist.

През 2011 година до същия плаж бяха открити фрагменти от още 9 тела, в това число дете и транссексуална жена, само че полицията също не вижда връзка с тези убийства.

Разследването продължи към 13 години. Ситуацията стана резонансна и журналистът от New York Magazine Робърт Колкър написа книгата „ Изчезналите девойки “, която съвсем незабавно се трансформира в бестселър. Лиз Гарбус екранизира книгата за услугата Netflix и има доста подкасти и публикации, отдадени на този случай.
Убийството на дами на плажа: по какъв начин е открит обвиненият
През 2022 година, когато никой не очакваше това, имаше пробив в следствието. Друг проверяващ екип, включващ представители на окръг Съфолк, полицията в Ню Йорк и ФБР, се зае с повторна инспекция на доказателствата.

След това потеглиха по следите на Рекс Хойерман, тъй като той има остарял камион Chevrolet Avalanche. Абсолютно същия, както беше обявено по-рано от очевидци на мястото на престъплението.
 Сериен палач, Съединени американски щати, тела на дами, ликвидиране на проституиращи, Рекс Хойерман, обвинен В Съединени американски щати след 13 години задържаха евентуалния палач на 4 девойки на плажа Снимка: CNN
За да комуникира с жертвите, килърът е употребявал телефони за еднократна приложимост, с помощта на които също е било допустимо да се откри, че позвъняванията идват от региони, които са свързани със обвинения.

В новата версия на следствието се споделя още, че Рекс Хойерман е основал подправени интернет сметки, с цел да търси нецензурен материали, както и фрагменти от изтезания, само че една от главните цели е да се следи следствието на случая на плажа Gilgo.

Основното доказателство станало парче пица, изхвърлено от архитекта. Взели му ДНК и я сравнили с ДНК-то на обвинения - в един от ютените чували, в които било увито тялото на жертвата, била открита косата му през 2010 г. След 13 години митохондриалната ДНК от косата съответствува с тестът от парче пица на Хойерман.
 Сериен палач, Съединени американски щати, тела на дами, ликвидиране на проституиращи, Рекс Хойерман, обвинен Рекс Хойерман остави някои доказателства Снимка: CNN
„ Най-накрая пристигна денят, когато някой с толкоз зло сърце, който умъртви почтени хора в разцвета на силите им, унищожи младите им животи, ще бъде измамен под отговорност “, разяснява случая губернаторът на Ню Йорк Кати Хокул.

Самият Рекс Хойерман не признава виновността си.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР