В съдебната система има сериозно напрежение. То произтича от работата

...
В съдебната система има сериозно напрежение. То произтича от работата
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Не може да се допуска медиен монополист да налага лош тон



В правосъдната система има съществено напрежение. То произтича от работата на двата Висш съдебен съвет. Конфликтите белязаха работата. Това сподели водачът на Движение 21 Татяна Дончева Татяна Дончева е приключила приблизително обучение в Националната математическа... към профила в ефира на БТВ.

„ Последните конституционни промени не могат да бъдат промяна, само че те не са неприятни. Шефове на съдии са препоръчвали кого да изберат във Висш съдебен съвет. Те, обаче получиха скромна поддръжка. Имаше бизнеслобита и лобита на масони. В бележника на Крсьо Черничкия имаше и положителни магистрати. Те също от време на време стават жертва “, уточни тя.

„ Тази система на единоначалие в прокуратурата е проблем. При всички основни прокурори, това постоянно се е проявявало. За смяна се желае воля. Тя би трябвало да стане без грозни връзки. Не може да се допусне медиен монополист да постанова неприятен звук. Критично може да се приказва за всеки. Проблемът е, че се приказва с неприемлив звук, който ни показва пред света като простаци. Съдебната промяна би трябвало да бъде разисквана умерено. Трябва да има дълбоки промени в Конституцията в тази посока “, акцентира Дончева.

По думите й самият Борисов би трябвало да разбере, че този спор за системата би трябвало да стартира. „ Не може с причини, кое е демократично и обществено, да се дефинира по какъв начин ще работи машината. Винаги има една група, която да развива болтове “.

„ Управлението с реформаторите беше по-лесно. Техните министри бяха по-сговорчиви и по-нормални хора, за разлика от патриотите. В Европа те се считат за неприемливи. Това, че Европа премълча за формулата на ръководство у нас, значи че и там няма правила и могат да одобряват всяка непоследователност, стига да им отърва. Няма смисъл от нов референдум. Българите рядко желаят да се замислят след такова предложение. Голяма част от гласуващите не знаят защо става дума “, сподели още водачът на Движение 21.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР