В съботния ден, след като бъде подредено изборното помещение, то

...
В съботния ден, след като бъде подредено изборното помещение, то
Коментари Харесай

ЦИК няма специален протокол за действие при бомбена заплаха

" В съботния ден, откакто бъде подредено изборното помещение, то остава под защита на Министерство на вътрешните работи. Ще изпратим телефони, в които при положение на потребност да алармира до Министерство на вътрешните работи. Министър Демерджиев на следващия ден ще се срещне с управлението на ЦИК, с цел да се разиска какви дейности би трябвало да бъдат подхванати ", увери Матева. 

По думите ѝ ЦИК е в непрестанен контакт с министъра, като и през вчерашния ден от ЦИК са имали среща с съвсем цялото управление на Министерство на вътрешните работи. " Имаме уверението, че са подхванати всички дейности. Ще се охраняват непрестанно, тъй че да не се позволява опция да бъде пресечен изборният ден ", сподели още заместник-председателят на ЦИК.

Самият развой по организация на изборите по думите на Матева тече обикновено.

" Транспортират се изборни бумаги и материали към общините. Приключват и образованията на членовете в СИК-те. Относно броенето на гласовете от бюлетините, те би трябвало да се демонстрират към камерите. Процесът по преброяването би трябвало да бъде забележим от отдалеченост. Членовете на СИК би трябвало да видят бюлетините. Единствено членовете на СИК взимат решение какъв глас носи хартиената бюлетина - автентичен или не. Машините носят единствено автентичен глас ".

Към момента общият брой на секциите е 12 871 секции във и отвън страната. 302 от тях са преносими, заяви Матева. " 216 ще има в болнични заведения. В местата за задържане са формирани 19 секции все още. Регистрираните претенденти за народни представители са 4566 претенденти.От тях 1341 дами и 3225 мъже. Регистрирани са 207 наблюдаващи от чужбина и 847 от България, а броят на записаните покровители е 6741. "

Предстои ЦИК и " Информационно обслужване " да вземат решение дали по време на компютърната обработка на данните от вота да участват покровители от политическите партии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР