В събота ще се проведе военно погребение за загиналия канадски

...
В събота ще се проведе военно погребение за загиналия канадски
Коментари Харесай

Днес погребват канадския рейнджър, загинал при скок с парашут в България

В събота ще се организира военно заравяне за починалия канадски боец по време на учението за парашутни тренировки в България, написа Thompson Citizen.

Рейнджърът Патрик Лабри, деец с шестгодишна работа в канадските сили, умря от раните си при парашутиране покрай българското село Чешнегирово предишния месец.

Военната полиция проверява събитията към гибелта на Лабри.

Пътищата ще бъдат затворени в събота заран в Бъкингам като военна върволица ще тръгне от локалното отделение до енорията Сен-Грегоар-де-Назианзе.

Военните обявиха в петък, че ще има параден салют с 36 халосни изстрела от 12 бойци "като знак за почитание към брата си по оръжие ".

В него се споделя, че фамилията е поискало усамотение, а погребението на Лабри няма да бъде отворено за обществеността или медиите.

По-рано неговите скърбящи родители желаеха задълбочено следствие, с цел да се предотврати сходна покруса в бъдеще.

"Животът ни е раздран. Патрик беше безоблачен лъч в живота ни. Той обичаше всички и беше обичан от всички, " сподели майка му Джули Ривард през юни.

"Искрено се надяваме, че следствието ще бъде задълбочено, с цел да се подсигурява, че тази обстановка няма да се случи на различен млад боец. "

Лабри е един от 100-те канадци, взели участие в подготвително обучение със Съединени американски щати, извършено в България, наречено Swift Response, когато той почина при случая.

Длъжностни лица обявиха, че той е правил скок от дребна височина през нощта и че е скочил от канадски боен аероплан и е употребявал канадско съоръжение.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР