В събота от Карлово започна националното турне в 15 града

...
В събота от Карлово започна националното турне в 15 града
Коментари Харесай

И днес Книги за смет

В събота от Карлово стартира националното турне в 15 града на една от най-мащабните екологични начинания у нас, която насърчава преработването и четенето - " Книги за боклук ".

Тази година тя отбелязва 10 години от своето първо издание. Проявата ще се организира в границите на няколко уикенда през май, юни и септември, оповестиха уредниците.

Добре познатият правилник на " Книги за боклук " планува всеки, донесъл кг годна за преработване пластмаса, да получи в подмяна книга по желание.

Сред определените тази година градове има такива, в които акцията в никакъв случай не е гостувала досега, като Видин, където ще бъде в неделя, 22 май, Силистра, Хасково и Петрич.

Останалите обитаеми места, които ще бъдат посетени през май и юни, са Плевен, Велико Търново, Варна, Русе, Кюстендил и Стара Загора.

Във всички градове събитията стартират от 10:00 и не престават до 13:00 часа.

Второто издание на " Книги за боклук " тази година ще се състои през септември в София, Пловдив, Бургас и в други градове.

Организаторите предлагат на искащите да се включат в " Книги за боклук ", да носят пластмасата изпразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място.

Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди, предава БНР.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР