В руската армия започнаха да влизат на въоръжение модернизирани танкове

...
В руската армия започнаха да влизат на въоръжение модернизирани танкове
Коментари Харесай

Руската армия се въоръжава и с танк Т-90М

В съветската войска започнаха да влизат на въоръжение осъвременени танкове Т-90М. Това заяви командващият Сухопътните войски на Русия Олег Салюков пред армейското издание " Красная звезда ", представен от РИА Новости.

По думите му, с изключение на тях продължава и закупуването на танкове Т-72БЗМ. Военното министерство на Русия и " Уралвагонзавод " са сключили държавен контракт за капитален ремонт на Т-90А с рационализация и преобразуването им към Т-90М на форума " Армия-2019 " през юни.

Т-90М е трансформация на Т-90А, основана в границите на ОКР " Прорыв-3 ". Танкът се отличава от предходните модели като формата на купола на новата структура е с многослойна бронировка, боеприпасите се слагат отвън бойното поделение и е със 125-мм оръдие 2А82-1М, сходно на Армата.

На Т-90М е постановена високоавтоматизирана система на ръководство на огъня " Калина " и отдалечено управляема зенитна картечна установка с 12,7 милиметров " Кордом МТ ". За да се защищити от огъня на съперника, танкът е оборудван с анти-кумулативни решетъчни екрани и динамична отбранителна система " Реликт ". За екипажа има климатик. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР