В Русия започна ново разследване срещу критика на Кремъл Алексей

...
В Русия започна ново разследване срещу критика на Кремъл Алексей
Коментари Харесай

Разследват Навални за мошеничество в особено големи размери

В Русия стартира ново следствие против рецензия на Кремъл Алексей Навални за " шикалкавене в изключително огромни размери ", оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Следственият комитет на Руската федерация уточни в официално съобщение, че Навални е обвинен, че е похарчил за персонални цели 356 милиона рубли /3,9 милиона евро/ от дарения от физически лица за няколко организации без стопанска цел, измежду които " Фонда за битка с корупцията ", учреден от опозиционера и други пет фонда за отбрана на правата на индивида, на които Навални бил " в действителност шеф ".

По данни на следствието  Навални употребявал тази сума " за придобиване на персонално имущество, материални полезности и възнаграждение на разноски, в това число отмора в чужбина ".

Руският закон планува до 10 години затвор за това закононарушение, отбелязва Франс прес.

Навални, който се възвръща в Германия откакто през август беше токсичен с нервнопаралитично вещество по заповед на Кремъл, както той твърди, се присмя на новото следствие. " Изглежда Путин е изпаднал в истерична рецесия ", написа опозиционерът в Туитър и прикани своите последователи да продължат да вършат дарения на неговите организации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР