В Русия вече е заснет сериал “Чернобил, който включва американски

...
В Русия вече е заснет сериал “Чернобил, който включва американски
Коментари Харесай

Русия пренаписва историята за Чернобил

В Русия към този момент е сниман сериал “Чернобил ”, който включва американски шпионин-диверсант и самоуверен, себеотрицателен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и споделя “истината ” за нещастието в Припят. Не, това не е следващата подигравка с една от най-големите международни нещастия, а опит на проправителствените медии в Русия да “поправят ” заблудите, публикувани от сполучливия минисериал  на HBO “ ”, който раздруса целия свят. 

Сериалът нa NTV е сниман в Беларус и ще бъде излъчен през есента. Според режисьора Алексей Мурадов съветската версия на " " споделя какво в действителност се е случило: “Има доктрина, че американците са проникнали в нуклеарната централа в Чернобил и доста историци не отхвърлят, че в деня на детонацията сътрудник на вражеските разследващи служби е бил в централата ”.

Този по този начин нужен “алтернативен ” взор върху цели да дискредитира “фалшификацията на историята ”, която явно е опит да се очерни съветската нуклеарна промишленост. Освен това Мурадов намира сериала на HBO за лекомислен и неакуратен, като смята, че героите би трябвало да бъдат по-сложни и забавни.  

Едва ли е изненадващо, че новият прочит на “Чернобил ” има своите горещи последователи в Москва, само че има и други – като журналиста Иля Шепелин, които считат, че прокремълските медии би трябвало да се срамят, че точно американски, а не съветски ефирен канал уважава руските герои.

 

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР