В Русия в петък влиза в сила законът за суверенен

...
В Русия в петък влиза в сила законът за суверенен
Коментари Харесай

В Русия влиза в сила оспорван закон за контрол върху интернет

В Русия в петък влиза в действие законът за " върховен интернет ", изолиран от огромните международни сървъри. Той провокира опасения у правозащитниците, съгласно които може да докара до несъразмерен надзор върху мрежата от страна на управляващите, съобщи Франс прес.

Законът планува основаването на инфраструктура, която да обезпечи работата на съветските интернет запаси, ако съветските оператори изгубят опцията да се свързват с интернет сървърите в чужбина.

Освен това отсега нататък съветските интернет снабдители ще би трябвало да се уверят, че на мрежите им са конфигурирани " механически средства ", осигуряващи " централизиран надзор върху трафика ", с цел да се парират възможни закани.

Законът е подложен на критика като опит за надзор на интернет наличието и даже за последователно уединяване на съветския бранш от международната мрежа - едно от последните свободни пространства за опозицията и критиците на властта в Русия, отбелязва Франс прес.

" Сега държавното управление може директно да цензурира наличието или даже да трансформира съветския интернет в затворена система, без да осведоми хората какво прави и за какво го прави ", съобщи в официално съобщение " Хюман райтс уоч ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР