В Русия планират допълването на COVID-със снимка, съобщава вестник Известия“,

...
В Русия планират допълването на COVID-със снимка, съобщава вестник Известия“,
Коментари Харесай

Ваксинационният сертификат в Русия ще има снимка?

В Русия възнамеряват допълнението на COVID- със фотография, оповестява вестник „ Известия “, като прецизира, че предлагането е било разисквано предходната седмица в границите на среща сред представители на Министерството на финансите и Министерството на здравеопазването. Нововъведението може да разреши да се избегнат опашките за инспекция на QR-кодовете, защото тогава няма да е належащо да се сверяват данните с тези от паспортите, написа изданието, като се базира на почитан федерален чиновник, съобщи организация Фокус.

Според събеседника на редакцията предлагането към момента не е признато и най-много – какъв да бъде източникът на фотографията. Тя може да бъде такава, добавена от консуматор за портала за публични услуги или фотография от Единната биометрична система (ЕБС), която в този момент се употребява от банките за отдалечено идентифициране на клиенти.
Съединени американски щати упрекнаха Русия в " безразсъдни " тествания на противоспътниково оръжие
Държавният департамент на Съединени американски щати е декларирал, че в понеделник Русия „ неразумно “ е провела тествания на портивоспътниково оръжие...

Съответните ведомства обмислят и други ограничения за справяне с опашките, които може да зародят след въвеждането на условието за показване на COVID-сертификати на публични места – като такива за закупуването на билети за интернационален и междуградски превоз, разясни източникът на „ Известия “.

Вестникът е изпратил запитвания до Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването и Роспотребнадзор. Министерството на цифровите въпроси е отказало коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР