В Рим започна срещата на държавните и правителствени ръководители на

...
В Рим започна срещата на държавните и правителствени ръководители на
Коментари Харесай

Започна срещата на върха на Г-20

В Рим стартира срещата на държавните и държавни ръководители на страните от Г-20.

В конгресния център " Нувола " водачите бяха приветствани от италианския министър председател Марио Драги. Това е първият сходен конгрес от началото на пандемията с персонално присъединяване на политиците. 

Президентите на Русия и Китай обаче ще се включат виртуално.

След обичайна групова фотография, в  встъпителната си тирада, домакинът на събитието - министър председателят на Италия Марио Драги  приветства присъстващите с думите, че е хубаво  всички те да са в Рим  след сложния интервал за международната общественост.

„ Пандемията ни раздели, само че колкото повече напредваме с нашите провокации, толкоз по-ясно е, че многостранността е единственият вероятен отговор на проблемите, които имаме през днешния ден -  от пандемията, до изменението на климата, до по-справедливото данъчно облагане ”, сподели още той. Първата работна сесия е за „ Глобална стопанска система и здраве ”, следва среща на тематика „ Подкрепа на дребните и междинни предприятия и компаниите, притежавани от дами ”. По-късно през днешния ден, участниците в Г-20 ще участват на културно събитие в баните на Диоклециан. Вечерта са на банкет при президента на Италия Серджо Матарела. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР