В резултат на засилен контрол, предприет от сектор Пътна полиция“

...
В резултат на засилен контрол, предприет от сектор Пътна полиция“
Коментари Харесай

Над 400 водачи, позволили си да шофират в бус лентите, са санкционирани от столичните пътни полицаи

В резултат на засилен надзор, подхванат от бранш „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи, доста повече са осъдените водачи, засечени да карат в бус лентите , спрямо предходната година. В резултат на осъщественото взаимоотношение със Столична община и използването на записите и от техните камери, тази година са глобени 400 извършители , разрешили си да карат в бус лентите. Това оповестиха от Министерството на вътрешните работи /МВР/. 

За съпоставяне, през миналата година те са едвам към 100 . Забелязаните нарушавания от чиновниците на Столична община се изпращат към Столична дирекция на вътрешните работи за определяне на притежателя и налагане на санкция . Според анализите, направени досега, санкциите, които са в размер на 50 лв. , се връчват незабавно и водачите нормално ги заплащат навреме.

От началото на годината над 280 000 са водачите, засечени да се движат с превишена скорост в София – същите нарушавания през предходната 2022 година са били 180 000. Установен са над 1000 случая на шофиране след приложимост на алкохол, и над 600 – след приложимост на опиати . За лишаване на преимущество на пешеходец са осъдени 639 водачи, като за същото нарушаване през 2022 година са глобени 346.

Предвид наближаващите празници Столична дирекция на вътрешните работи поучава водачите да бъдат толерантни на пътя, да съблюдават закона за придвижване по пътищата и може би най- значимото – да не сядат зад кормилото използвали алкохол и наркотични субстанции.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР