В резултат на валежи ще има повишения на речните нива

...
В резултат на валежи ще има повишения на речните нива
Коментари Харесай

Повишения на речните нива се очакват на 7 и 8 януари в някои райони

В резултат на превалявания ще има покачвания на речните равнища в басейните на седми и осми януари, осведомят от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на формалния си уебсайт. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Краткотрайно повишаване на водите ще има в неделя в планинските елементи от Дунавския басейн и във водосбора на р. Искър над Роман. В понеделник ще има покачвания на речните равнища в целия басейн. В Черноморски басейн покачването на речните равнища ще бъде и през двата дни.

В Източнобеломорския басейн по-значителни се чака да са те в неделя, а в старопланинските и средногорските притоци на р. Марица и р. Тунджа в понеделник. От вечерните часове на шести януари, както и на седми и осми януари ще има покачвания на речните равнища в целия Западнобеломорски басейн. 

Утре ще има раздрана облачност, която до вечерта от юг ще се усили, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Късно вечерта и през нощта против неделя тук-там в крайните южни региони, основно в Родопската област, ще завали дъжд. 

Ще духа до сдържан, в източната част на Дунавската низина краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, на север от планините до 18°, в София – към 13°.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР