В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

13 мъже задържани за разпространение на наркотици около училища в Бургаско

В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР – Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на в регионите към образователните заведения, са арестувани 13 мъже, като са формирани шест бързи производства и шест преписки . Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас.
Най-характерните случаи са свързани със задържането на:
- 25-годишен престъпно проявен бургазлия в региона на бл. 97 в к-с «Меден Редник», в който при осъществен персонален обиск от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас е открита торба със суха зелена тревна маса / чай за пушене или така наречен «друсан чай»/ с тегло към 80 гр.
- 30-годишен бургазлия, в чийто апартамент, ситуиран в бл. 513 в к-с «Меден рудник» при претършуване е открита и конфискувана към 20 гр. суха зелена тревна маса / марихуана/.
 Център за хуманни политики е похарчил близо 540 млн. лева за действия за битка с опиатите Център за хуманни политики е похарчил близо 540 млн. лева за действия за битка с опиатите
Център за хуманни политики показа изследване по отношение на финансирането в България на дейностите за битката с опиатите за интервала 2014...
При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо четири случая . Водачите са на възраст от 18 до 30 години, като двама от тях / на 22 и 30 години/ карали след приложимост на амфетамин и метамфетамин. Един – 22 годишен лидер от приморско карал л.а. „ Фолксваген Голф ”, с бургаска регистрация след приложимост на канабис, а един 18 годишен недееспособен бургазлия карал т.а. „ Мерцедес Вито ”, с бургаска регистрация, след приложимост на метамфетамин. В един случай лидерът на автомобил отказал да бъде тестван за приложимост на опиати, като е глобени с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.
За седмицата чиновниците от бранш „ Пътна полиция ” при ОДМВР – Бургас провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. На територията на Бургас – град са установени 662 нарушавания на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С санкция в размер на 30 лева са глобени седем велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-много ул. Александровска ” и ул. „ Богориди ”/. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 18 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са глобени осем водачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР