В резултат на изпълнението на енергоспестяващи мерки във всички сектори

...
В резултат на изпълнението на енергоспестяващи мерки във всички сектори
Коментари Харесай

България е изпълнила 96% от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 г.

В резултат на осъществяването на енергоспестяващи ограничения във всички браншове на стопанската система, както и на приноса на всички задължени лица, за интервала 2014-2020 година в България са спестени 7 992,7 GWh сила. С това страната е изпълнила 96 % от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 г.

Допълнителни спестявания на сила ще бъдат осъществени от изпълнени през 2020 година ограничения по енергийна успеваемост, чиито цялостен резултат ще бъде регистриран по-късно. Това е записано в годишния доклад за осъществяването през 2020 година на Националния проект за деяние по енергийна успеваемост 2014-2020 година, утвърден от Министерския съвет на днешното му съвещание.

Отчетът съдържа базова статистическа информация, разбори за положението и трендовете на енергийната успеваемост на национално равнище през 2019 година - последната година, за която има публични статистически данни. Разгледани са обособените браншове на стопанската система като са отразени промените на главните индикатори - брутна добавена стойност, енергийно ползване и енергийна активност, а за секторите със устойчиво или възходящо ползване е изработен разбор на съответните аргументи.

Годишният доклад съдържа обзор на осъществяването на самостоятелните цели за енергийни спестявания на притежатели на здания и притежатели на промишлени системи, както и на осъществяването на Националната скица за отговорности, въведена според условията на член 7 от Директива 2012/27/ЕС - осъществяването на ограничения за повишение на енергийната успеваемост от търговците с сила и на настоящите през 2020 година различни ограничения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР