В резиденция Бояна започна Срещата на министрите на външните работи

...
В резиденция Бояна започна Срещата на министрите на външните работи
Коментари Харесай

Започна Срещата на външните министри на държавите членки на Централноевропейската инициатива


В резиденция " Бояна " стартира Срещата на министрите на външните работи на страните членки на Централноевропейската самодейност. През тази година страната ни е ръководител на организацията. 

Акцент в диалозите през днешния ден е поддръжката на страните членки за Украйна и вероятните им дейности за справяне с следствията от войната.

Целта на полемиката е да се обсъдят необятните последствия от военната инвазия на Русия в Украйна върху района и опциите за усилване на районното съдействие в поддръжка на Украйна, предава Българска национална телевизия. 

Предвижда се срещата да завърши с приемане на взаимна декларация на министрите на външните работи.

Ще се състои и алегорично предаване на председателството от министър Николай Милков  Николай Милков Николай Милков е роден на 10 декември 1957 година в София.   Завършил е Френската гимназия в София, на идващия ротационен ръководител на Инициативата Република Молдова.



Съпътстващо събитие на министерската среща е Икономическият конгрес, на който ще бъдат обменени положителни практики и благоприятни условия за по-тясна съгласуваност и засилено районно съдействие.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР