В репортажите от „мястото на събитието“ (всеки сантиметър покрит с

...
В репортажите от „мястото на събитието“ (всеки сантиметър покрит с
Коментари Харесай

Номерът на китайката на арх. Шишков за ”Хемус” може да се окаже заблуда

В репортажите от „ мястото на събитието “ (всеки сантиметър затрупан с асфалт бе сниман и показан) до Борисов в джипката се гушеше Николай Нанков. Нанков е това мишле, приключило география и назначено от Борисов за министър, а след касапницата край Своге за зам.-министър на районното развиване и благоустройството. Вероятно доста благини е обезпечил Нанков на сикаджията-премиер, тъй като последният го държи в близкото си обграждане и до момента. Най-вече с цел да дава отговор на въпросите за откраднатите милиарди от строителство или желание за строителство на пътища. И Нанков се пробва да се оправи както може, спазвайки правилото „ не забравяй какво си излъгал първия път и повтаряй същото “.

Борисов, Нанков и ГЕРБ няма да заявят: Крадохме като за международно, вкарайте ни в пандиза. Още когато са превеждали стотици милиони на определени компании, те са знаели, че един ден ще би трябвало да дават отговор за грабежа. И са си измислили опорки. Освен това Гешев е още основен прокурор и „ чадърът “ над съмнителните покупко-продажби и далавери е разполагаем.

Странно е друго. Служебният министър Виолета Комитова стартира стремително инспекциите във ведомството, АПИ и „ Автомагистрали “. Тя сподели кураж и освен извади на ярко колосални обири, само че уволни и няколко основни фигури в схемата.

Разбира се Николай Нанков „ опровергава “ непрекъснато, само че знае, че ръководството, в което интензивно участваше, е затънало до шия в корупция. За всеки случай някогашният министър заплаши представителя на служебния кабинет Антон Кутев със съд, тъй като бил изнесъл подвеждащи данни. Дянков е надалеч от понятието храброст, само че по този начин му е наредил Борисов.

Както и да е – по-интересно е друго. За зам.-министър на Министерство на регионалното развитие оня ден бе назначен арх. Иван Шишков. Същият бе гл. проектант на община „ Триадица “ и напусна откакто разкрит кабел умъртви младеж на бул. „ Акад. Иван Евстатиев Гешов “ в столицата. Оттогава той се изявява като критик на кмета Йорданка Фандъкова, а в следствие и на ръководството на Борисов - в частта строителство. Преди това бе консултант на министър Комитова. Шеметна кариера след драматичен случай, която предизвика разнопосочни мнения.

Щом пое новия пост Шишков стремително се появи по бТВ и стартира да громи Николай Нанков. „ Бяхме извънредно сюрпризирани, че в лотове 4, 5 и 6 на Автомагистрала ”Хемус”, при които има единствено влезнали в действие подробни устройствени проекти и единствено за лот 4 има решение на държавното управление за отчуждаване на земи, се откри, че има почнало строителство. Очевидно господин Нанков самичък не си има вяра на това, което споделя “, - съобщи Шишков. Според него равнището на строителните работи демонстрира, че те са почнали още преди служебното държавно управление да влезе в служба. Шишков посочи, че няма подписани контракти за строителство на тези лотове, а единствено контракти за планиране и закупуване на материали и прочие и прочие

А-ха да си помислим какъв брой смел е арх. Шишков и се сещаме, че всичко това министър Комитова го е казвала и обяснявала десетки пъти. Каква роля играе тогава Шишков? Защото няма потребност от лакърдии, а от действителни дейности. Това значи вместо в медиите Шишков да занесе досиетата с данните за изчезналите милиарди и виновните лица освен в прокуртурата, където никой няма да си мръдне пръста, а в ДАНС, финансовото разузнаване, Икономическа полиция и ГДБОП. Четири месеца слушаме за обири и злоупотреби – време е за следствия. Но дали Шишков е кадърен да свърши тази значима работа? Съмненията идват от клюки за топли връзки на Шишков с някои строителни компании през годините, загатват се жилища, разрешителни и прочие любопитни неща. Може да са клюки, само че може и да не са – кой знае?

Надяваме се в Министерство на регионалното развитие да преминат от " сапунисване към бръснене ", както биха се изразили в групата paisanos от „ Тортила Флет “ на Стайнбек, във връзка свършването на дадена работа, с цел да е справедливо пиенето... Дано " номерът на китайката " за арх. Шишков не е да ни накара да чакаме и чакаме от ръкава да извади нещо ужасно, а там да няма нищо...

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР