В Регионалното министерство търсят пари за забавените заплати на служителите

...
В Регионалното министерство търсят пари за забавените заплати на служителите
Коментари Харесай

В регионалното министерство търсят около 40 млн. лв. за разплащане с Автомагистрали-Черно море

В Регионалното министерство търсят пари за забавените заплати на чиновниците от " Автомагистрали - Черно море " АД за ремонта на Автомагистрала " Тракия " - към 40 млн. лева . В това увери служебният районен министър Виолета Комитова при среща със синдикални представители от КНСБ и представители на " Автомагистрали - Черно море " АД и на КНСБ.

Парите са за ремонт в сектора сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала " Тракия ". Вдигнат е запорът на сметките на " Автомагистрали " ЕАД, осведоми зам.-министър Тодор Анастасов .
 Търговският указател вписа новото управление на
Търговският указател вписа новото управление на " Автомагистрали "

Очаква се от през днешния ден да влязат в функциите си

В срещата участваха също заместник-министър Тодор Анастасов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Апостол Минчев, Цветелина Лазарова - шеф на кабинета на районния министър, и Мирослава Владимирова - основен секретар на Министерство на регионалното развитие.

Ремонтът, изработен от " Автомагистрали - Черно море " АД е признат, стана ясно по време на срещата.

Парите могат да се вземат от бюджета или посредством бюджета на " Автомагистрали " ЕАД . Проучва се финансовото положение на държавната компания, с цел да се реши дали компанията може да заплати нужните средства. Предстои осъществяване на среща с нейното ново управление .

Министър Комитова разяснява, че за качеството на изпълнената работа по републиканските пътища в страната ще се разчита на надзор от страна на жителите, които да алармират министерството при положение на недобро положение . Тя още веднъж акцентира, че съгласно нея най-скъпото строителство е незавършеното и по тази причина държи работата по започнатите обекти да бъде приключена .
 „ Автомагистрали “ недоволни, че нямат достъп до обезпечените пари за „ Хемус “
„ Автомагистрали “ недоволни, че нямат достъп до обезпечените пари за „ Хемус “

Сметката е на името на Министерство на регионалното развитие, а не е на името на сдружението

Припомняме, районният министър издаде. Когато новият ръб внесе в Агенцията по вписванията документите обаче, промяната беше с претекста, че за постовете се изискват хора, които да са минали конкурс и че съветът на шефовете на " Автомагистрали " би трябвало да е от 5, а не от 3 членове, защото сдружението е в категорията на огромните предприятия.

След няколко дни и издаде нова с безусловно същия текст, като документите още веднъж бяха импортирани в Агенцията по вписванията. Така се постъпва нормално, когато се търси метод решението на даден проблем да попадне на различен правосъден състав , който би могъл да не го оспори. Това обаче в последна сметка не се е случило.

До решението се стигна, откакто който й бе предоставен от депутатите от 44-то Народното събрание. В отчета се установяват съществени нарушавания и заобикаляне на закона за публичните поръчки посредством непосредствено възлагане от страна на страната на компания, която не разполага с потенциала да извърши дейностите по поръчките. Автомагистрали " е превъзлагала на други сътрудници тези планове. Едновременно с това от Министерство на регионалното развитие излязоха с информация, че на сдружения са давани задатъци по планове, за които даже не е имало направен механически план и като образец дадоха свлачищата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР