В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ, а президентът

...
В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ, а президентът
Коментари Харесай

В редица украински градове отекнаха взривове тази нощ

В редица украински градове отекнаха гърмежи тази нощ, а президентът на Украйна Володимир Зеленски предизвести украинците да бъдат бдителни през идната седмица, съобщи БНР. На 24 август страната чества своя народен празник - Денят на независимостта.

Руските войски са атакували региона на Одеса с пет ракети, като две са били прихванати от силите за Противовъздушна отбрана, оповестиха украински медии. Останалите ракети са блъснали селскостопанско дружество и зърнохранилище. Има потърпевши, само че няма жертви.

Губернаторът на Днепропетровск Валентин Резниченко написа в Телеграм, че град Никопол, който се намира от другата страна на река Днепър против Запорожката атомна централа, също е бил обстрелван тази нощ. Рано тази заран удари е имало и против южния град Николаев.

Вчера беше обявено за голям брой детонации в Крим - както в Севастопол, по този начин и в Керч. Свален е бил дрон над щаба на съветския Черноморски флот в Севатстопол. За последните 20 дни това е десетото украинско нахлуване с дрон в Крим. Украйна не е поела отговорност за нападенията, само че съгласно анализатори най-малко някои от тях са станали вероятни с помощта на новата техника, употребена от украинските сили.

Във видеообръщението си тази нощ украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че украинците не би трябвало да разрешават на Москва да " популяризира отчаяние и боязън " измежду тях, до момента в който означават 31 години самостоятелност от руско ръководство.

`Тази седмица се навършват 6 месеца от пълномащабната инвазия на Русия. Тази война промени всичко - за Украйна, за Европа и за света. И дано се замислим за пътя, който изминахме и какъв брой неща променихме - неща, които съвсем всеки в света смяташе за непроменими. Колко победи успяхме да изтръгнем против съветската войска, която в продължение на десетилетия се считаше за непобедима ".

Снимката е илюстративна
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР