В редица страни в Европа продължават протестите заради въведените COVID

...
В редица страни в Европа продължават протестите заради въведените COVID
Коментари Харесай

COVID Европа: Още протести, ваксини и мерки

В редица страни в Европа не престават митингите поради въведените Коронавирус ограничeния ограничения В немските градове Мюнхен и Нюрнберг водачи демонстрираха в автоколони и задръстиха пътищата.

Шведската полиция разпръсна митинг в столицата Стокхолм, където няколкостотин души се събраха макар възбраната на управляващите.

И в австрийската столица Виена, в региона на Пратера, нощес се стекоха хиляди стачкуващи по апела на дясната Партия на свободата.

На протест на площада пред Народното събрание оратори използваха остри думи против властта. Имаше изявление, че държавното управление се приближава до лудостта и заявления, че никой не може да ги принуди да се имунизират.

Междувременно Полша и Германия към този момент одобряват пациенти с COVID-19 от Словакия, където все още процентът на смъртност в пандемията е най-високият в света и леглата в лечебните заведения не доближават.

В Ирландия пък оповестиха триумфи и прогрес във имунизирането. Премиерът Михол Мартин заяви, че в страната към този момент са направени половин милион имунизации и написа в Туитър, че това е " добра вест ".

Република Северна Македония утвърди съветската ваксина " Спутник V " за незабавна приложимост против ковид. Това оповестява Ройтерс. Агенцията напомня, че препаратът към този момент е утвърден за имунизиране в 46 страни с общо население над 1 милиард и 200 милиона души.

Междувременно управляващите в румънската столица Букурещ взеха решение да затегнат органичителните ограничения поради повишаването на броя на инфектираните с ковид.

От на следващия ден затварят вътрешните пространства в заведения за хранене и питейни заведения, а също театрите, кината и игралните заведения. Забранено е провеждането навън на спектакли, концерти и фестивали.

Присъствено ще посещават образователните заведения единствено децата в детските градини, в началния учебен стадий, както и учениците от професионалните учебни заведения.

Учениците от 8-и, 12-и и 13-и клас ще могат да вървят на учебно заведение в понижен състав. Новите Коронавирус рестрикции в Букурещ са за период от две седмици.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР