В речта си пред Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар

...
В речта си пред Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар
Коментари Харесай

Антонио Гутериш определи четирите глобални приоритета

В речта си пред Мюнхенската конференция по сигурността генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изброи четири световни целта за страните в света.
Той прикани да се създаде световен проект за имунизиране, до 2050 година да се реализиран нулеви излъчвания на парникови газове, да се понижи геополитическото напрежение и да се укрепи дипломацията. Освен това човечеството се нуждае от взаимност и интернационално съдействие, съобщи Гутериш.
 Гутериш предложи нови пратеници за либийския и израелско-палестинския спор Гутериш предложи нови пратеници за либийския и израелско-палестинския спор
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е предложил публично на Съвета за сигурност нови специфични пратеници, които да посредничат...
за всекиго и на всички места. Равенството в подтекста на имунизациите има значимо значение за спасяването на човешки живот и на стопанската система, сподели той.
Гутериш счита, че страните би трябвало да споделят непотребните дози и да дават 6,8 милиарда $ за самодейността COVAX.
„ Необходимо е също най-малко да удвоим световните индустриални мощности за сметка на обмена на лицензи и даване на технологии “, съобщи генералният секретар.
Според него, Г-20 разполага с всички благоприятни условия за основаване на изключителна работна група за подготовка на световен проект за имунизиране. Той може да сплотява страни, компании, интернационалните организации и финансови институции, които разполагат с нужните пълномощия, научна експертиза,.
На второ място, съгласно Гутериш, доникъде на века би трябвало да се реализиран нулеви излъчвания на парникови газове в атмосферата.
 Гутериш: Светът е пред най-големия стопански спад от 80 години поради ковид Гутериш: Светът е пред най-големия стопански спад от 80 години поради ковид
Светът може да се сблъска с най-големия си стопански спад от 80 години заради резултатите от пандемията от ковид. Това заяви ге...
„ Страните, които основават повече от 65% от излъчванията и над 70% от международната стопанска система, се ангажираха да реализират нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година Нека разтеглим тази коалиция до 90% до климатичната конференция в Глазгоу през ноември “, прикани генералният секретар.
Гутериш прикани също за понижаване на геополитическото напрежение и за подсилване на „ дипломацията в името на мира “.
Той за следващ път предизвести да не се позволява обстановка, при която – на Съединени американски щати и на Китай, ще си поделят планетата на две противоположни елементи, всяка от които със своята преобладаваща валута, търговски и финансови правила, както и личен интернет и благоприятни условия за изкуствен интелект.
Гутериш прикани също за световно преустановяване на огъня във въоръжените спорове.
Според генералния секретар на Организация на обединените нации, би трябвало да се укрепи многостранният метод, солидарността и интернационалното съдействие. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР