В речта си на годишната конференция на Международния институт за

...
В речта си на годишната конференция на Международния институт за
Коментари Харесай

Мосад осуетила доставки на ирански ракети за Русия и ще бъдат спрени още сделки

В речта си на годишната конференция на Международния институт за битка с тероризма в университета " Райхман " в Херцлия шефът на израелската разследваща работа Мосад Давид Барнеа е декларирал, че са осуетени няколко доставки на иранско оръжие за Русия, предават The Times of Israel и Агенция " Фокус ".


Коментирайки опасността от страна на Иран, Давид Барнеа е обърнал внимание на иранско-руското съдействие, Барнеа е декларирал, че Иран има желание да даде на Русия ракети с дребен и отдалечен обхват в допълнение към дроновете, които продаде на съветските военни за нахлуването в Украйна.

На фона на продължаващата инвазия, която стартира през февруари 2022 година, Русия употребява иранския дрон Shahed-136, откакто получи доставка на стотици единици от Техеран, макар че западните страни предизвестиха Иран да не изнася оръжието.

" Опитите на Иран да даде на Русия и ракети по време на войната са осуетени ", е съобщил Барнеа, без да дава повече детайлности. " Имам възприятието, че скоро ще бъдат осуетени още покупко-продажби. "

" Страхуваме се, че руснаците ще предадат на иранците в подмяна това, което им липсва, съвременни оръжия, които сигурно ще застрашат нашия мир и може би даже нашето битие тук ", е допълнил Барнеа.

" През миналата година Мосад и неговите съдружници от интернационалната разследваща общественост са предотвратили 27 ирански офанзиви против евреи и израелци в чужбина. Израел ще изиска друга цена от Иран, в случай че бъдат наранени израелци или евреи, в това число като се насочи към лицата, вземащи решения, които стоят зад офанзивите, и като нанесе ответен удар в сърцето на Техеран " е заплашил шефът.

" Отрядите, които бяха хванати, оръжията, които бяха конфискувани дружно с тях, имаха ясни цели ", е коментирал той, като е отбелязал, че покушенията са осъществени " по целия свят, в Европа, Африка, Далечния изток и Южна Америка ".

" И всичко това под управлението и упътванията на Иран. Свидетели сме на доста увеличение на опитите за нанасяне на щета на евреи и израелци по целия свят и даже в този момент, в този миг, работим по следенето на иранските и марионетните отряди, с цел да им попречим да убиват евреи и израелци по целия свят ", е споделил още Барнеа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР