В "Речта на краля" сащисаният от неочакваната си роля на

...
В "Речта на краля" сащисаният от неочакваната си роля на
Коментари Харесай

От речта на краля до бръщолевенето на бащицата

В "Речта на краля " сащисаният от непредвидената си роля на английски държател Джордж VI подвига духа на страната си на прага на Втората международна война. Заекващият член на кралската фамилия преодолява говорния си недостатък с напъните на логопед, прилагащ нетрадиционно лекуване. А речта на премиера Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ беше просто потискаща, тъй като всичко при нея беше наобратно - в измамлив синхрон, само че в действителен прорез със здравия разсъдък и гнева на митинга.

Далеч по-невероятно е Борисов даже да е сънувал налудничавата опция да изкачи шеметно и задържи десетилетно висшите властови позиции. Освен това той не заеква, а бълва с лекост проливен дъжд от неистини, обещания и небивалици. Ако пък приемем, че подобен човек е кадърен въобще да повдигне духа национален, то "материалът " си заслужава това ръководство, при което наглостта и безочието се схващат чудесно с алчността и простотията.

Като стартира с хвалбите на Четвърти километър, стопирах да го чувам. По някое време взе обаче да реди катастрофични прогнози с апокалиптичен възторг. Свършекът на България идел, в случай че допусне длъжностен кабинет и безпарламентарно ръководство. Така се свърши и Белгия, която завчера счупи личния си международен връх за политическа рецесия, като към този момент близо 600 дни няма постоянно държавно управление. Какви ахмаци би трябвало да са били следосвобожденските политици с фантазията си България да стане Белгия на Балканите.

От речта на Баце стана ясно, че се ослушва накъде да хване. Ще му се да довърши мандата, само че ония по кръстовищата се оказаха изненадващо упорити и безапелационни в отвращението си към всичките му номера, кабинети и кукловоди. Че и щял да поработи със структурите, където трябвало да се намеси, тъй като тук-там имало деребеи, та трябвало да промени нещата. Като размени наличните деребеи с други, с цел да се регистрира към скритите, които го инсталираха на трона, до момента в който усеща "напрежение в обществото поради желаното възприятие за правдивост ".

Колкото до уверенията, че "единственото, което не сме създали да издигнем претендент за основен прокурор ", и че
"с Движение за права и свободи не сме правили коалиция ", пораждат въпроси. Първият е КОЙ издигна основния прокурор. Вторият - КОЙ е сътрудникът на Движение за права и свободи във властта, осигуряващ му следващия управнически мандат под маската на съпротива.

Не знам какъв усет остави речта на Баце в устата на актива, само че авансово си бяха глътнали езиците. Първо не знаеха за какво ги вика. После примигваха пред медиите с обяснението, че са пристигнали да чуят премиера, не да приказват. Въобще изглеждаха по едно и също време като в небрано лозе, само че наясно че посланията му са вятър работа - през едното ухо влезнало, през другото излязло. Въпросът е единствено кой и дали ще опере пешкира.

Междувременно пиар машината на ГЕРБ направи, каквото можа, под методическото управление на Шехерезада Арнаудова. Така разбрахме кои са приликите сред похвалния ентусиазъм на локалната власт в Стара Загора да опустоши циганските бидонвили и още по-похвалния конвулсия на сътрудниците им от Бургас да прегледат законността на морския Доган-сарай в парка Росенец. Ами напълно ясно е - везната на закона е сложена в равновесие сред двата полюса на общественото стълбище. Както споделя основният прокурор Иван Гешев, чистим наред - от знатни олигарси до битови кримки, с цел да подредим къщичката.

А кои са разликите?! Докато чистят с багерите, замитат с метлите! Тъкмо убедиха всички в хубостта на подпорния хотел на плажа Алепу и в този момент се заемат с дивечовъдното украшение без строителни бумаги на Румен Гайтански - Вълка в държавното ловно стопанство "Искър ". Затова към днешна дата както нормално за всяко деяние на централно и локално равнище от ръководството на ГЕРБ е редно да бъдат задавани въпросите: "Защо в този момент? " и "Какви ги вършите? " Пропагандната машина работи неуморно и бомбастичните обещания за разпределяне на пари се редуват с пристъпи на изпаднала в деменция държавност.

Само че да не се престарават, тъй като им проличава като лъжат. А лъжат, тъй като истината не е за казване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР