В различните страни от Европейския съюз средният брой работни часове,

...
В различните страни от Европейския съюз средният брой работни часове,
Коментари Харесай

В кои страни в ЕС се работи годишно най-много и най-малко. А къде стои България?

В другите страни от Европейския съюз междинният брой работни часове, направени от един работещ за година, не е идентичен. За 2022 година най- дребна дълготрайност на работотните часове в страните от Европейски Съюз е регистрирана във Финландия . Там един чиновник на цялостен работен ден за предходната година е отработил приблизително 1640 часа, което е 205 дни при осемчасов работен ден. До това умозаключение е стигнал френският проучвателен център Rexecode, написа Лента.ру.

Втори в този лист с отработени приблизително на човек за минлата година 1668 часа са французите, а трети са шведите - с 1672 часа работа годишно.

Що се отнася за страната с най-голямата стопанска система в Европейски Съюз, Германия, там хората са отработили приблизително по 1790 часа (224 работни дни) през 2022 година.
 Какви качества би трябвало да има
Какви качества би трябвало да има " идеалният " чиновник – съгласно работодателите

Техниката STAR за осъществяване на изявление за работа

В другия завършек на листата, т.е. с най-вече отработени часове годишно в Европейски Съюз от един ангажиран, съгласно данните на проучвателен център Rexecode, се оказа Румъния . Там един служител(работник) е работил през предходната година приблизително 2043 часа годишно (255 работни дни при осемчасов работен ден), т.е. с 50 работни дни (около два календарни месеца) повече от работещите във Финландия.

След Румъния по усърдие (ако се съди по броя на отработените часове) се подреждат още две страни от Южната част на Европа - България и Гърция.

В нашата страна през предходната година един ангажиран е отработил приблизително 1998 часа ( 250 работни дни ) , което е с една календарна седмица по-малко от данните за Северната ни съседка.

А в Гърция отработените часове през 2022 година са били приблизително 1943 часа на ангажиран (243 работни дни).

Припомня се, че неотдавна немският министър на финансите Кристиан Линднер е изразил подозрение, че четиридневната работна седмица може да стане новата норма за страната му в обозримо бъдеще. Според него, при подобен метод няма по какъв начин да се избегне намаляването на продуктивността на труда, а и до момента никой не е съумял да усили благосъстоянието на обществото посредством по-малко работа.
 Големият опит на Германия с 4-дневната работна седмица
Големият опит на Германия с 4-дневната работна седмица

Дали това ще е работещ бизнес модел най-голямата европейска стопанска система?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР