В разговорите ми липсва приоритизирането. Обикновено едно коалиционно споразумение е

...
В разговорите ми липсва приоритизирането. Обикновено едно коалиционно споразумение е
Коментари Харесай

Най-голямата гаранция за публичност е коалиционното споразумение

" В диалозите ми липсва приоритизирането. Обикновено едно съдружно съглашение е придружено от програмна декларация с ясно изведени цели и цели, очевидно това ще го забележим в края на тази или при започване на идната седмица ". Това разяснява пред БНР политологът доцент Милен Любенов. 

По думите му най-голямата гаранция за гласност е самото съдружно споразумение - водачите на партиите ще се подпишат под стратегия за ръководство с цели. 

" Не мисля, че партиите имат огромни разлики в стратегиите. Трудностите са в това, че обединяването ще е формирано от четири субекта, а колкото повече партии са част от ръководеща коалиция, толкоз повече се ускорява опцията за несъгласия в ежедневната политика. Но по стратегическите въпроси не виждам разлики ", сподели политологът. 

Според него най-критично е до каква степен някои от водачите няма да завият в извънредно популистка посока в опит да се преценяват с публичното мнение и даде образец с Република Северна Македония.  

" Решаването на този въпрос е от стратегическа значимост, тъй като е въпрос от националната сигурност. Българска социалистическа партия сложи това като алена линия. Един подобен метод в идващите месеци може да докара до несъгласия. Темата не може да бъде отлагана, тъй като България рискува да изпадне в изолираност в Европейския съюз... На Западните Балкани текат съществени геополитически процеси, които могат да предизвикат спорове. Затова България би трябвало да се държи отговорно ", добави доцент Любенов. 

Прогнозата на политолога е, че догодина няма да има предварителни парламентарни избори, той описа небосвод пред новото държавно управление най-малко до локалния избор. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР