В разговор на представители на партиите-членки на ПЕС с Джон

...
В разговор на представители на партиите-членки на ПЕС с Джон
Коментари Харесай

Станишев: Тръмп си отива, но тръмпизмът в политиката все още не е победен


В диалог на представители на партиите-членки на ПЕС с Джон Подеста, някогашен началник на кабинета на Бил Клинтън и консултант на Барак Обама, заявих, че ръководството на Доналд Тръмп нанесе съществени вреди на трансатлантическото съдействие. Това се отрази на доста политики в международен мащаб – от битката с климатичните промени, търговията и софтуерното развиване, до външната политика и политиката на сигурност, заяви водачът на ПЕС Сергей Станишев в обществените мрежи.

Тръмп си отива, само че тръмпизмът в политиката към момента не е надвит. В Европейски Съюз държанието му окуражи консервативни водачи като Орбан и Качински, които през днешния ден имат дързостта да блокират бюджета на Европейски Съюз поради политическото оцеляване на властническите им режими. За тях той беше знак и краят на ръководството му е проваляне за популизма и национализма в Европа, споделя още Станишев.

Убеден съм, че историческата победа на демократите на тези избори ще бъде едно същинско ново начало за Съединени американски щати – връщане към нормалност и предвидимост във всички сфери, изключително във връзка с съдействието с Европейски Съюз по основни политики, прибавя социалистът.

Байдън обаче ще има тежката задача и да поправи огромните вреди, нанесени от държанието на Тръмп върху американското общество и мощната поляризация в него. Европейски Съюз и целият свят имат огромни упования към новата администрация. Вярваме, че ще имаме благонадежден и откровен напредничав сътрудник зад океана. Ценя високо обичайното съдействие сред ПЕС и демократите в Съединени американски щати. Ще работим дружно за рестарт на трансатлантическото водачество, обобщава Сергей Станишев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР