В разгара на вирусния сезон хремата е особено актуален проблем.

...
В разгара на вирусния сезон хремата е особено актуален проблем.
Коментари Харесай

Лечението на хремата не бива да е само локално


В разгара на вирусния сезон хремата е изключително настоящ проблем. Освен дискомфорта, който предизвиква, при погрешно лекуване на ринита може да се получат редица затруднения. Не е изключено да се трансформира в продължителен, да се развие по-сериозно гнойно инфектиране, синузит.

Ринитът не е единствено местен развой и неговото лекуване би трябвало да бъде сложно – да се пребори причинителят, да се овладее възпалението и да се облекчат признаците, с цел да не се нарушава качеството на живот. Капките за нос не могат да реализират това. Те носят единствено краткотрайно облекчение на положението, като даже могат да забавят оздравителния развой поради съдосвиващото си деяние. За разлика от тях, хомеопатията предлага други решения – терапия, която работи щадящо за организма и цели цялостното изцеление на възпалителния развой.

Хомеопатични монопрепарати за лекуване на ринити

Идеята на хомеопатията като терапия е да се подаде сигнал към организма да активизира самооздравителните си сили. За слагането на точна диагноза и за избор на нужния медикамент е добре да се обърнете към умел доктор хомеопат. За лекуването на алергични и неалергични хреми има редица монопрепарати. Ето някои, подобаващи за хомеопатичната аптечка, при потребност:

Luffa operculata D6 - Препоръчва се при: хрема със мощно запушен нос и сухота в ноздрите, с нарушено обоняние; алергична хрема с нищожен секрет; синузит с болежка в синусите и жалко главоболие; чувство за замаяност и обща изнемощялост. Характерни недоволства при всички случаи: нарушено подушване или цялостната му загуба; чувство за сухота на устната лигавица и сухи, парещи очи.

Хомеопатичното лекарство Luffa operculata може да се ползва и като хомеопатичен спрей за нос – за по-бързо локално влияние и облекчение на неприятната секреция от носа. Хомеопатичният спрей с Luffa е еднообразно ефикасен и при алергична, и при инфекциозна хрема. Повлиява възпалението на носната лигавица, отпушва носа и понижава изобилната водниста секреция. За разлика от обичайните капки и спрейове за нос, хомеопатичният спрей не е нападателен към носната лигавица и резервира напълно функционалностите й, което го прави подобаващ за продължителна приложимост.

Свързани публикации.. При хрема и чести отити. Когато антибиотиците не работят 0 Природни средства при хрема, кашлица, простуда 0 Летен здравен справочник с Шуслерови соли 10: Хрема 6

Sabadilla D6 – Препоръчва се при: алергична хрема (сезонна и целогодишна) с изобилна секреция и с постоянно кихане на пристъпи; при хрема, съпровождаща остри респираторни вирусни инфекции. Характерни недоволства при всички случаи: свръхчувствителност на обонянието с нетърпимост към миризми (например мирис на цветя и парфюми); секрецията е едва дразнеща, с чувство за парене, задръстване на ноздрите; характерен сърбеж по мекото небце, който нервира болния да го потърква с език; мощна болежка в региона на челото и зачервени, раздразнени клепачи със сълзене.

Информацията за хомеопатичните монопрепарати може да ви даде обща визия защо могат да бъдат употребявани, само че не анулира нуждата от консултация с доктор, фармацевт или дипломиран хомеопат, с цел да бъде дейно лекуването.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР