В районното управление ме съблякоха, за да проверят дали съм

...
В районното управление ме съблякоха, за да проверят дали съм
Коментари Харесай

МВР провери на живо пола на трансжената Габриела Банкова

В районното ръководство ме съблякоха, с цел да ревизират дали съм мъж или жена, описа пред " " трансжената Габриела Банкова, която от понеделник стачкува в София и е оповестила гладна стачка, тъй като не може да смени персоналната си карта. 

В четвъртък следобяд тя беше отведена в 4-то районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия е Съдебната палата. Причината била да се обясни самоличността й. 

Полицаите, които конвоирали Габриела до ръководството, което е в кв. " Лозенец ", били доста деликатни. Там обаче с нея разговарял по-висш служител на реда, който й приказвал в междинен жанр, употребявал думи като " създание ", разказа прекарванията си трансжената. После обяснил на Габриела, че в базата данни на Министерство на вътрешните работи попада като мъж. Затова и събличането й било осъществено от мъж, който също се почувствал доста неловко, твърди Габриела.

Целият престой в районното траял към 30 минути, след което тя била пусната. Оттам Габриела непосредствено се върнала пред Съдебната  палата, където продължава нейната гладна стачка. Сега нейните юристи щели да подадат тъжба, само че самата Габриела не съумя да посочи до коя институция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР