В районните полицейски управления се призовават водачите на тежкотоварните автомобили,

...
В районните полицейски управления се призовават водачите на тежкотоварните автомобили,
Коментари Харесай

Шофьорите на камиони, участвали в протестите, са призовани в РПУ

В районните полицейски ръководства се приканват водачите на тежкотоварните коли, взели участие в митинга, на които ще бъдат формирани съответните наказателни постановления. Това оповестяват от Министерство на вътрешните работи по отношение на приканване на жители, взели участие в митингите в столицата.

На конференция на 10 октомври в ГДНП беше обявено, че утвърденият митинг със съгласувателно писмо на Столичната община опонира на наредбата за организация на придвижването на територията на Столична община, с което се не разрешава влизането на товарни коли и строителни машини с позволена оптималната маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона „ Център “. За възбраната за влизане на тежкотоварни машини беше известена Българска браншова камара „ Пътища “.

При осъществяване на протестните дейности чиновниците на Министерство на вътрешните работи са открили нарушение на Закона за придвижване по пътищата и общински разпореждания, за което ще бъдат формирани наказателни постановления.

Въпреки че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на Следствен отдел към окръжна прокуратура и от 11 октомври в частта на т. 6.15. (проявата да се организира отвън зоната за сигурност на Народно заседание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет), чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са попречили демократичното право на кротичък митинг.
Относно информацията за задаване на други въпроси към някои от призованите водачи, прецизираме, че те са свързани с настоящи следствия за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния отрасъл, осъществявани от службите на Министерство на вътрешните работи, декларират още от министерството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР