В района на Запорожие, близо до село Работино, украинските войски

...
В района на Запорожие, близо до село Работино, украинските войски
Коментари Харесай

66 хиляди загинали: Работино стана огневи чувал за ВСУ, но те се опитват да вбият клин в руската отбрана

В региона на Запорожие, покрай село Работино, украинските войски попаднаха в „ огневи чувал “. Това умозаключение направи военният специалист Владимир Рогов. Това не е първото сходно изказване, в това число и от самостоятелни анализатори.

Всъщност историята на „ освобождението “ на Работино повтаря кървавите борби за Пятихатки, което въоръжените сили на Украйна взеха с цената на големи загуби, а по-късно напуснаха заради невъзможността да се скрият от съветския ориентиран огън.

Въпреки това, съгласно ръководителя на Министерството на защитата Шойгу, „ най-тежката обстановка по време на спецоперацията беше в запорожското направление, където украинското командване вкара в пердах бригади от стратегическия запас ".

Точно тези запаси, които бяха подготвени под управлението на на западни инструктори и, съгласно Сергей Кужугетович, се отличават с нараснала бойна дарба.

Шойгу по-отделно се спря на загубите на ВСУ през три месеца от мощно обявената настъпателна интервенция на съперника. На селекторна среща с управлението на Военно-космическите сили на РФ на 5 септември той разгласи следните числа: от началото на по този начин нареченото нахлуване ВСУ изгубиха над 66 хиляди души и 7600 бойни единици.

Тази информация съответствува с данни от западни репортери. Британският вестник Times разгласява публикация, която оповестява, че цифрата на починалите и тежко ранените в 47-та механизирана бригада на ВСУ, която беше обучавана в Германия и оборудвана с НАТО техника, доближава четирицифрени стойности. Фактически това е удостоверение, че тази бригада е била разрушена.

Обаче наподобява, че Зеленски разполага с по-голям брой бойци, в сравнение с се предполагаше до момента. Поне самостоятелните специалисти, гледайки с какви компликации се сблъсква новата мобилизационна вълна, стартират да подозират, че напролет в Украйна са били мобилизирани доста повече бойци, в сравнение с е било публично оповестено.

А украинците са получили и обилие от гаубици и противобатерийни радари. Относно боеприпасите, съперникът има неограничени запаси.

Командирът на батальона „ Восток ” Александър Ходаковски управлява описа за това, по какъв начин украинските бойци нахлуват в нашата отбрана:

„ Ако вземем поради обстоятелството, че съперникът обстрелваше нашите позиции с огромно количество снаряди за няколко дни, правейки го съвсем без спиране... тази интензивна артилерийска активност докара до това, че минните полета изгубиха своята успеваемост, и непрекъснатият артилерийски огън не даде опция на инженерите да слагат мините и да възстановят разрушеното. ”

Според командира, „ вследствие на това съперникът съумя да се приближи до нашите позиции, на практика без загуби, извърши въздушен десант и след пряма артилерийска офанзива върху нашите укрепления, отдръпнал своята техника, страхувайки се от отговора на нашата артилерия ".

" В момента има жестока борба покрай Новодонецк. Едновременно с това съперникът пробва да продължи към Новомайорско, употребявайки сходна тактичност ", съобщи той.

Без подозрение, на линията Работино-Вербовое врагът изстрелва голям брой снаряди, пробвайки се да проникне през минните полета към нашите позиции. Естествено, съветската артилерия дава отговор, и твърдо на това.

DS, изчерпателен обществен профил (блокиран в Русия), който се управлява от офицери на Генералния щаб на ВСУ, осведоми: „ Руснаците обстрелват артилерийски нашите позиции на 700 метра от Вербово. Това не значи пробив на главната защитна линия и не значи, че по-късно ще има поле без врага. ”

Интересно е, че сами украински военни в своите чатове декларират, че обезминяването на полета посредством артилерийски обстрели е " чисто безчовечие ".

Така че изказванието на украинския заместник-министър на защитата Хана Маляр, че ВСУ са пробили първата линия на отбрана на РФ в Работино и са достигнали избрани позиции, не дава отговор на истината.

Въпреки че американците са събрали над милион снаряда от своите съдружници, в това число от Южна Корея, боеприпасите скоро ще свършат. И тогава ще им липсват средства да се защитят от съветското контрнастъпление.

Известни украински аналитични платформи смятат, че през трите месеца на " нахлуване " командването на ВСУ беше насила да се концентрира първо на обособени сектори – Ореховски, Времиевски, Угледар и Клещеевка, до момента в който сега главният удар е ориентиран към Мелитопол (по линията Работино-Вербовое), а спомагателни дейности се организират в региона на Старомлиновка, където украинските войски не са постигнали прогрес от средата на август.

Така че през три месеца нахлуване украинските сили съумяха да продвинат на юг към 9 километра по път Т0803 край Новоданиловка, където преди този момент минаваше фронтовата линия, до позиции покрай Новопрокоповка (южно от Работино).

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР