В района на Науса в Гърция 69-годишна българка и нейни

...
В района на Науса в Гърция 69-годишна българка и нейни
Коментари Харесай

Българка е арестувана в Гърция - заради измами за над 100 000 евро

В региона на Науса в Гърция 69-годишна българка и нейни съучастници са присвоили посредством телефонни измами над 100 000 евро от поданици на Иматия, Пела и Козани, заяви iefimerida.

Извършителката се е обаждала на жители под прикритието на доктор и твърдяла, че техни близки са потърпевши при злополука, като желала огромни суми пари сякаш за незабавна интервенция на потърпевши хора.

Българката е задържана в събота, 5 август, откакто приела сумата от 19 830 евро от 67-годишна гражданка - съизвършител на арестуваната се обадил, представяйки се за доктор, и изискал от излъганата жена пари сякаш за интервенция на родственик.

Парите са върнати на пострадалата. От 69-годишната извършителка са конфискувани също сумата от 3340 евро и мобилен телефон.

По същия способ са излъгани още четирима жители в областите Иматия, Пела и Козани, от които измамниците са лишили пари, златни лири и украшение на обща стойност 81 520 евро.

Продължава полицейското следствие. Арестуваната жена е със заведено дело ще бъде отведена в Окръжния съд на Верия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР