В рамките на пресконференция в Париж държавният секретар на САЩ

...
В рамките на пресконференция в Париж държавният секретар на САЩ
Коментари Харесай

Блинкен: Украйна ще стане член на НАТО

В рамките на конференция в Париж държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен увери, че Украйна ще стане член на НАТО, предаде УНИАН.

Първият посланик на Вашингтон означи, че единственият въпрос е да се създаде " добра и ясна "  пътна карта за реализиране на тази цел. По думите му бъдещето на Украйна в НАТО е било разисквано на срещата на върха на Алианса във Вилнюс и ще бъде дискутирано по-подробно на идната такава на външните министри на страните членки на организацията в Брюксел.

" Както Алиансът съобщи във Вилнюс, Украйна ще бъде член на НАТО. За нас въпросът е да имаме добра и ясна пътна карта за реализиране на тази цел ", акцентира Блинкен.

Украйна публично подаде молба за присъединение към НАТО по ускорена процедура през септември 2022 година. Тогава президентът ѝ Володимир Зеленски акцентира, че страната към този момент е потвърдила, че дава отговор на стандартите на Алианса.

През февруари 2024 година генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че " Украйна е по-близо до участие в НАТО от всеки път ". По думите му страната би трябвало да се приготви до такова равнище, с цел да може бързо да стане член на западния боен съюз, съобщи " Фокус ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР