В рамките на посещението си в САЩ премиерът Кирил Петков

...
В рамките на посещението си в САЩ премиерът Кирил Петков
Коментари Харесай

Кирил Петков разговаря с вицепрезидента на САЩ Камала Харис

В рамките на визитата си в Съединени американски щати министър председателят Кирил Петков се е срещнал с вицепрезидента Камала Харис.

" Потвърдихме стратегическо партньорство сред България и Съединени американски щати и уговорката си за диверсификация на енергийните доставки. Ще работим за задълбочаване на съдействието в полза на двете страни- за реализиране на газова самостоятелност за България и района ", написа Петков във Facebook.

От държавната пресслужба прецизират, че в границите на диалога им в Белия дом е било контрактувано осъществяването на действителни доставки на полутечен природен газ към България на цени под тези на " Газпром ", които да стартират от месец юни.Случващото се в Европа е явен знак за нуждата от ускорени и действителни ограничения в енергийната сфера, е изтъкнал министър председателят Кирил Петков, а вицепрезидентът Камала Харис е поздравила страна ни за решителните дейности, с които отстоява своя енергиен суверенитет. По-рано министър председателят Кирил Петков беседва и с държавния секретар Антъни Блинкън в Държавния департамент. Двамата са разискали енергийна диверсификация на България, както и модернизацията на въоръжените ни сили, и развиването на Западните Балкани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР