В рамките на отбелязването на 20-та годишнина от учредяването си

...
В рамките на отбелязването на 20-та годишнина от учредяването си
Коментари Харесай

Европейски светила ще бистрят как да се вдигат пенсиите

В рамките на отбелязването на 20-та годишнина от учредяването си Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване (БАДДПО) ще организира Юбилейна интернационална конференция на тематика „ Еволюция на пенсионните модели” . Събитието ще се състои на 17 октомври 2017 година от 9,30 часа в „ Хотел Маринела София”, зала „ София”. За това уведоми Никола Абаджиев, ръководител на асоциацията.

Основни лектори на конференцията ще бъдат - Мати Лепала - общоприет секретар и изпълнителен шеф на Европейската федерация на пенсионните фондове - PensionsEuropе, Валдис Загорскис - началник екип „ Пенсии “ при Групово дело „ Заетост, обществени въпроси и приобщаване”, звено „ Модернизация на актуалните пенсионни системи “ на Европейската комисия, Стефани Пайе - анализатор частни пенсии, дирекция „ Финансови въпроси и предприятия “ на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), Николай Славчев, БАДДПО, основен методолог, ПОД „ Алианц България “ АД.

За присъединяване в конференцията са поканени и представители на интернационалните институции в България - Международния валутен фонд, Европейската комисия, български депутати от Европейския парламент и други В конференцията ще вземат участие членове на българското държавно управление, ръководители и виновни представители на Парламента на Република България, на Националния застрахователен институт, на Комисията за финансов контрол, на Икономическия и обществен съвет, на националните работодателски и синдикални организации, както и на други държавни и неправителствени организации, които дават своя принос в реализиране на пенсионната промяна в страната за рационализиране на законодателството в областта на пенсионното обезпечаване. Разбира се, в конференцията ще вземат участие и представители на всички пенсионноосигурителни компании, ръководещи спомагателните пенсионни фондове от втория и третия дирек на пенсионната система на страната.

Избраната съществена тематика на конференцията е извънредно настояща, поради нуждата на този стадий да бъде направено съпоставяне сред развиването на пенсионните системи и модели в света с съответното развиване на работещия в нашата страна тристълбов пенсионен модел. Актуалността на тази тематика е обвързвана директно освен с нестихващата полемика по отношение на положението на осигурителната система на страната, само че и с търсенето на пътища и благоприятни условия за нейното по-нататъшно развиване и рационализиране.

От своето основаване (през 1997 г.) БАДДПО сплотява в себе си всички пенсионноосигурителни сдружения, осъществяващи активността по спомагателното наложително и спомагателното непринудено пенсионно обезпечаване, и през всичките тези години взе участие интензивно в основаването и усъвършенстването на пенсионното законодателство, в построяването и действието на одобрения пенсионен модел. В резултат на тази активност към 30.06.2017 година в спомагателните пенсионни фондове към този момент се обезпечават над 4.526 млн. лица, а чистите активи на тези фондове, т.е. средствата в самостоятелните партиди на обезпечените, към същата дата възлизат на повече от 11.723 милиарда лева Заедно с това за интервала 01.01.2002 година - 30.06.2017 година пенсионните фондове са изплатили на обезпечените лица или на техните наследници повече от 1 милиарда лева Изключително значимо е, че огромна част от финансовия запас на спомагателните пенсионни фондове е вложен и продължава да се влага в българската стопанска система, което несъмнено е от огромно значение за страната ни и за нейното бъдещо развиване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР