В рамките на няколко седмици датската монархия ще претърпи голяма

...
В рамките на няколко седмици датската монархия ще претърпи голяма
Коментари Харесай

Като Меган и Хари: датски кралски особи се местят в САЩ след драма с титлите на децата им

В рамките на няколко седмици датската монархия ще претърпи огромна смяна, споделя английското издание HELLO.
След като по заповед на кралица Маргрете четирите деца на по-малкия ѝ наследник, принц Йоаким, ще изгубят своите кралски трофеи от 1 януари 2023 година, следващата година принцът и брачната половинка му, принцеса Мари, имат желание да се реалокират в Съединени американски щати.

Причината е, че Йоахим е намерил нова работа в отбранителната промишленост във Вашингтон, оповестява датският вестник BT.

В момента Йоаким и Мари живеят в Париж поради работата на принца. Очаква се той да напусне сегашната си позиция през юни, което значи, че фамилията евентуално ще се реалокира оттатък Атлантика през втората половина на годината.

Йоахим и Мари имат две дребни деца - 10-годишната принцеса Атина и 13-годишния принц Хенрик. По-малкият наследник на кралица Маргрете е родител и на две момчета от първия си брак - 23-годишният принц Николай и 20-годишният принц Феликс.

Решението на датския монарх да отнеме купите на Атина, Хенрик, Николай и Феликс беше оповестено в края на септември и провокира разтърсване в фамилията. 

Вместо децата на по-малкия наследник на кралицата да употребяват кралските си трофеи, към тях ще се обръщат с Негово/Нейно превъзходителство граф/графиня на Монпеза.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР