В рамките на Миден уикенд - 18 - 20 юни

...
В рамките на Миден уикенд - 18 - 20 юни
Коментари Харесай

Ден на чистото море на остров Света Анастасия



В рамките на Миден уикенд - 18 - 20 юни - остров Света Анастасия провежда " Ден на чистото море ".

В ранните часове на 20-и юни, водолазите от клуб " Приятели на морето " - Бургас ще почистят морското дъно към Острова.

Ще има прясно изпечени миди на тенекиена кутия, специфичната островна билкова бира " Биле " и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа.

Първите гости ще се отдадат и на горещи музикални страсти с бургаската група " Горещ пясък ", които ще изнесат концерт на Острова.

На 20 юни транспортен съд „ Анастасия ” ще отпътува от „ Магазия 1 “ в следните часове: 10:00 ч; 11:30 ч; 13:30 ч; 15:00 ч; 17:00 ч.

Необходима е предварителна резервация: 0882 004 124; [email protected]

Темата разяснява в “Нашият ден “ Павлин Димитров , шеф на Острова.

“За трета или четвърта година вършим тази самодейност за разчистване на морето. Реално към Острова, защото това е една канара в морето, няма доста боклуци, само че въпреки всичко да сверим часовниците и да забележим какво е донесло морето към морското дъно.

Друга концепция е да забележим какъв брой миди има под естествената островна плантация. Миналата година нямаше въобще, тази година се надяваме популацията към този момент малко да се е възстановила, само че това ще се види на 20-и юни, когато от клуб “Приятели на морето “ сутринта ще пътуват в осем часа и ще се гмурнат да извадят миди.

Мидите към този момент ще са на тенекията за всички гости, които ще стъпят на Острова в 10.30 часа и група “Горещ пясък “ към този момент ще е на горещия пясък. За децата ще има домашна лимонада.

Чуйте Павлин Димитров в звуковия файл.
Снимки: Facebook, персонален профил
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР