В рамките на месец и половина бургаски шофьор бива засечен

...
В рамките на месец и половина бургаски шофьор бива засечен
Коментари Харесай

Бургазлия без винетка плаща глоба 2 пъти по-скъпа от колата му

В рамките на месец и половина бургаски водач бива засечен да кара без винетка. Мъжът схваща инцидентно, че е извършител, откакто не запомнил да заплати годишната пътна такса – и с смут открива, че санкцията, която ще се наложи да извади от джоба си, е в размер, два пъти по-висок от цената на автомобила му.

Винетката на Петър Николов била изтекла още през август, разкрива репортаж на Би Ти Ви. Един ден синът му бил спрян от патрул на АПИ със същата кола и чиновниците на БГ ТОЛ го уведомили, че имал 12 нарушавания.

След инспекция в пътната организация обаче се оказало, че те били 27 – като всички били засечени от една и съща стационарна контролна рамка. Николов недоволства, тъй като по никакъв метод още на първото нарушаване АПИ не е употребила механизъм, по който да го уведоми, че винетката му е изтекла.

Към момента Николов дължи към 2000 лева наказателна глоба. Ако не ги заплати в границите на две седмици обаче, ще би трябвало да ги покрие четворно.

Проверка на малкия екран в АПИ разкрива, че всяко записано в електронната система за събиране на пътни такси придвижване на съответен автомобил в границите на един календарен ден се смятало за настрана административно наказване.

Или с други думи – предел за едно и също нарушаване има единствено в границите на един ден. Извън този къс период АПИ се оказва безпощадна…
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР