В рамките на Международния автомобилен салон (IAA) през септември своята

...
В рамките на Международния автомобилен салон (IAA) през септември своята
Коментари Харесай

Новото BMW X6 като впечатляващ Showcar: първият автомобил в света с Vantablack

В рамките на Международния авто салон (IAA) през септември своята премиера ще отпразнува третото потомство BMW X6, което преди десетилетие се трансформира в учредител на автомобилния клас Sports Activity Coupé. Същевременно BMW ще показа спиращ духа уникат с лаково покритие Vantablack® VBx2 с наноструктура, което акцентира още по-силно изразителния дизайнерски език и самоуверения, мощен и атлетичен темперамент на новото BMW X6. Ексклузивният Showcar е резултат от взаимната активност на BMW със Surrey NanoSystems, основателите на технологията Vantablack.


BMW X6 е първият и единствен в света автомобил, оцветен с Vantablack VBx2. " В предишното сме отказвали на запитванията на разнообразни автомобилни производители ", изяснява Бен Дженсън, основател и основен механически началник на Surrey NanoSystems. " Едва при BMW X6 с неговия несравним изразителен дизайн успяхме да си представим, че нещата ще се получат ". Така със своите дизайнерски акценти като опционалната BMW бъбрековидна радиаторна решетка Iconic Glow, присъщите двойни фарове и " стегнатите " задни светлини BMW X6 слага забавни контрасти по отношение на покритието Vantablack VBx2, изменящо 3D-усещането, което човек получава, до момента в който гледа автомобила.



Човешкото око възприема Vantablack в 2 измерения

На повърхнина, покрита с Vantablack, структурите за човешкото око към този момент не са разпознаваеми, обектите наподобяват двуизмерни. Понякога в мозъка се получава чувството, че гледате в нищото. Vantablack не е напълно подобаваща багра за автомобил, защото огромен брой дизайнерски елементи и акценти не могат да бъдат възприемани вярно. Eто за какво BMW X6 е решено в създадения в началото за областите на архитектурата и науката вид Vantablack VBx2. Той може да се пръска, характеризира се с 1%-во Total Hemispherical Reflectance (THR – изцяло полусферично отражение) и се е трансформирал в " суперчерно ", което обаче предлага леко отражение от всеки ъгъл на гледане.


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР