В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 22 водачи,
Коментари Харесай

22 пияни и 13 с дрога зад волана хванати за ден

В рамките на миналия ден са открити общо 22 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – осем от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 14 - с над 1,2 на 1000, а двама, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани. Това заяви пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 13 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8125 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 10 833 водачи и пасажери. Съставени са 2167 фиша и 513 акта за открити административни нарушавания (АУАН). Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи, показват от Министерството. 

По метода „ линеен надзор " са тествани 2198 МПС и 2235 водачи и пътници; за открити нарушавания са формирани 512 фиша и 95 АУАН. Установени са четирима водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима - с над 1,2 промила. Четирима души са карали след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

По данните на Министерство на вътрешните работи, оповестени по-рано през днешния ден, през миналото денонощие в страната са станали тринайсет тежки произшествия. Пострадали са 22-ма души, починали няма. От началото на януари са станали 85 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които има три жертви и 127 потърпевши.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР