В рамките на изминалия ден полицията установи седем водачи, качили

...
В рамките на изминалия ден полицията установи седем водачи, качили
Коментари Харесай

МВР хвана още 7 пияни и 17 дрогирани шофьори за денонощие


В рамките на миналия ден полицията откри седем водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол над 1,2 на 1000, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 17 души.

Проверени през миналия ден са 8132 моторни транспортни средства в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 277 водачи и пасажери. Съставени са 2217 фиша и 451 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни: по метода „ линеен надзор “ са тествани 2440 моторни транспортни средства и 2644 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 748 фиша и 129 акта. Установени са осем водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и един - с над 1,2 промила. Двама са открити да карат под влияние на наркотични субстанции или техни аналози. 

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа.

Петима души са починали, а 19 души са ранени при 18 тежки произшествия в страната през миналото денонощие, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи. В София са станали 28 леки пътнотранспортни катастрофи и пет тежки произшествия, петима са ранените. От началото на декември на територията на страната са починали 18 души, 282 са ранените, а тежките произшествия са 196. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР