В рамките на изминалите месеци, в следствие на ускореното дигитализиране

...
В рамките на изминалите месеци, в следствие на ускореното дигитализиране
Коментари Харесай

ОББ Мобайл вече и с опция за заявяване и плащане на е-Винетка

В рамките на миналите месеци, в резултат на ускореното дигитализиране на съществени банкови и застрахователни процеси, ОББ показа на потребителите си редица услуги, улесняващи всекидневието им и не без значение – ограничаващи физическото посещаване на банкови и застрахователни клонове.

С последната функционалност, е-Винетка, клиентите могат елементарно и бързо да заявят и платят своята електронна винетка, непосредствено през приложението. Винетките, които могат да се заплатят през приложението, са общоприетите - уикенд, седмична, месечна, тримесечна или годишна. Те могат да бъдат закупени до 30 дни преди мечтаната начална дата. Закупените винетки са годни за календарен интервал като се изключи уикенд винетката, която важи от петък 12.00 ч. до неделя 23.59 ч. Потребителите могат да изберат и платят винетки за всички типове транспортни средства от Категория 3 - леки и лекотоварни коли до 3.5 тона, ремаркета и каравани.

През приложението потребителите могат да станат клиенти на банката, напълно цифрово, без потребност от посещаване в клон. Всички към този момент известни и добре познати функционалности на мобилната апликация остават измежду основните и преимущества. Сред тях са опция за кандидатстване за потребителски заем напълно онлайн; онлайн разплащания в лв. и валути с пръстов отпечатък за по-голяма сигурност (или лицево разпознаване) сред свои сметки, към трети лица, към бюджета; следене на баланс и придвижвания, пречистване по лични критерии, превалутиране и бъдеща дата на плащане; заявяване на дебитна карта и кредитна карта; разкриване на депозит; блокиране и активиране на карти в действително време; разсрочване на покупки с кредитна карта на 3, 6, 9 и 12 вноски; вписване и гратис заплащане на битови сметки; авансово утвърден потребителски заем мОББи като непрекъсната оферта разполагаем при нужда; подписване на застраховка „ Помощ при пътешестване в чужбина “.

„ Клиентите ни са все по-взискателни, по тази причина предлагането на услуги, оттатък чисто банковите и застрахователните, каквато е закупуването на електронни винетки, е стъпка, която от дълго време приготвяме. Знаем за усложненията, които имат, когато се постанова да употребяват разнообразни приложения и прескачат от едно в друго. Това беше основната ни мотивация зад внедряването на следващата функционалност в ОББ Мобайл – тяхното в допълнение облекчение. “, разяснява Петър Андронов, основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на КВС Груп в България.

ОББ е пропагандатор на електронни винетки в партньорство с „ Интелигентни трафик Системи “ АД (ИTC АД) и „ А1 България “ ЕАД. ИTC АД e вписано в Регистъра на националните снабдители на услуги за електронно събиране на такси за изминато разстояние и е сключило контракт с Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР