В рамките на Инкубатора HERA, новата експертна група на Европейската

...
В рамките на Инкубатора HERA, новата експертна група на Европейската
Коментари Харесай

Инфекциите с Делта варианта се увеличават в цяла Европа

В рамките на Инкубатора HERA, новата експертна група на Европейската комисия по разновидностите на COVID-19 ще организира първата си среща, с цел да разиска разпространяването и категоризацията на разновидностите на вируса и нуждата от адаптиране на имунизациите към тях.

Стела Кириакиду, комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните, съобщи: " Инфекциите с Делта разновидността се усилват в цяла Европа. Тъй като пандемията COVID-19 продължава, би трябвало да продължат и напъните ни за нейното ограничение. Сега не е моментът да губим зоркост. С новата ни експертна група по разновидностите подобряваме „ радарния ни екран “ и системата си за предизвестие посредством Инкубатора HERA. Информацията от групата ще ни помогне да идентифицираме, разберем и предвидим по-добре разновидностите и ще насочи работата ни по създаването на ответни ограничения. В очакване съм на техните рекомендации. Трябва да бъдем на една крачка пред вероятните промени на заболеваемостта. "

Експертната група ще подкрепя Инкубатора HERA посредством предугаждане на опасността от разновидности на COVID-19, в това число категоризиране на разновидностите и оценка на нуждата от адаптиране на съществуващите ваксини. Тя също по този начин ще предложи критерии за асортимент на 10 обещаващи лечения на COVID-19, както беше оповестено в границите на Стратегията за лечебни средства на Европейски Съюз. Шестнадесетте членове на групата са специалисти в своята област и са назначени в качеството си на самостоятелни експерти. Те включват двама представители на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) и на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC). Материалите на експертната група ще бъдат налични в регистъра на експертните групи на Комисията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР