В рамките на инициативата Дни на безопасност на пътя и

...
В рамките на инициативата Дни на безопасност на пътя и
Коментари Харесай

Обръщение на Областния управител на Видинпо повод 21 септември – Европейски ден без загинали по пътя

В рамките на самодейността Дни на сигурност на пътя и във връзка Европейския ден без починали по пътя, регионалният шеф на Видин Огнян Асенов приканва жителите на област Видин да бъдат виновни участници в придвижването на пътя:

„ За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда самодейността Дни на сигурност на пътя, като фокусът на събитията е на 21 септември, разгласен за Ден без починали на пътя.

Безопасността на пътя е един от най-важните аспекти в забързаното ни всекидневие. Пътнотранспортните катастрофи са причина за огромен брой смъртни случаи и тежки телесни повреди освен в България, само че и в международен мащаб. Секунда нехайство, неразумно решение, неглижиране на разпоредбите за придвижване – всичко това може да коства човешки живот и доста почернени фамилии.

В по-голямата си част, нещастията по пътищата могат да бъдат избегнати. Постигането на високо равнище на пътна сигурност и просвета на държание на пътя е грижа както на всички институции, по този начин и на всеки един от нас. Отговорността стартира с персоналния образец, с възпитанието и образованието на децата ни, със спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата.

Обръщам се с зов към всички участници в придвижването по пътищата, както в обитаемоте места, по този начин и отвън тях – дано не позволяваме човешки живот да бъде убит, заради немарливост и нехайство. Нека бъдем деликатни и предвидими участници в придвижването по пътищата, които осъзнават своята отговорност и са безкомпромисни към нередностите и нарушаването на разпоредбите.

 Нека всички дружно се движим и пътуваме умерено по пътищата на България и света, дано се почитаме повече като участници в пътното придвижване – от нас зависи да останем живи и да пазим Живота! “, се споделя в обръщението на регионалния шеф.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР