В рамките на фестивала OldCarLand в Киев, Украйна, в музея на

...
В рамките на фестивала OldCarLand в Киев,
Украйна, в музея на
Коментари Харесай

Украинци с нов интересен спортен автомобил - Proteros Blade Nagual

В рамките на фестивала OldCarLand в Киев, Украйна, в музея на авиацията се състоя премиерата на нов състезателен автомобил дело на украинското каросерийно ателие Proteros. Според основателите на машината тя е вече техният флагман. Автомобилът носи името Proteros Blade Nagual, което се разшифрова, като Острието на Нагвал (Нагвал е астрален войн, чието главно оръжие е мисълта.

Григ Тоболин, създател и началник на компанията Proteros, споделя за колата - “ С нози дизайн искахме да покажем ново възприятие на автомобила като средство за индивидуализация на личността. Проектът ни е в жанр ретрофутуризъм и с някои от чертите си припомня легендарните модели Lancia Stratos и Lamborghini Cauntach, чиято форма също припомня формата на острие ”.

От ателието още споделят, че подобна работа може да бъде изпълнена на практика с всеки автомобил в най-малко три варианта. Това е любителски – къстъм-гаражен способ от полупромишлен характер, само че с потреблението на на индивидуални високи технологии.

Освен това може да се употребява и промишлен способ където изготвените индивидуално първоначални мостри се дублират промишлено след всички тестови режими и настройки. Именно този способ е най-добър при изработката на автомобилите от класа суперкар и хиперкар.

Що се отнася до характерностите на колата, те са на употребяваният за основа модел Mazda Rx7 FC turbo.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР