В рамките на двудневно работно посещение в Брюксел, започнало днес,

...
В рамките на двудневно работно посещение в Брюксел, започнало днес,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Петкова проведе среща с европейския комисар по икономика Паоло Джентилони

В рамките на двудневно работно посещаване в Брюксел, почнало през днешния ден, заместител министър-председателят и министър на финансите организира среща с европейския комисар по стопанска система Паоло Джентилони.

В рамките на срещата вицепремиерът Петкова акцентира целите на служебното държавно управление за продължение на напъните на страната за присъединение към еврозоната и за осъществяване на Плана за възобновяване и резистентност.

Еврокомисар Джентилони удостовери поддръжката на Европейската комисия за приемане на България в Еврозоната през 2025 година, след осъществяване на конвергентните критерии.

Заместник министър-председателят подчертава и за желанията на страната за осъществяване на ограниченията по второто заплащане и за актуализация на Плана за възобновяване и резистентност, взаимно с глава по REPowerEU.

В този подтекст в утрешния ден ще се организира среща и с управлението на Работната група по възобновяване и устойчивостта от Европейска комисия, оповестяват от пресцентъра на Министерството на финансите. 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР