В рамките на 72 часа три държави тежко шамаросаха нашия

...
В рамките на 72 часа три държави тежко шамаросаха нашия
Коментари Харесай

Три шамара за Борисов

В рамките на 72 часа три страни тежко шамаросаха нашия министър председател и му демонстрираха какъв брой скъпо ни коства наведената му поза пред Брюксел и Вашингтон.

Първо, македонският министър председател Зоран Заев извъртя следващ номер на софийския си другар и разгласи, че съвсем е договорил с гърците името " Република Северна Македония ". Ако Скопие и Атина в действителност се обединят към това име, то е откровена териториална рекламация към Пиринския край, който в географско отношение е част от Северна Македония. Седмица по-рано Заев настойчиво настояваше за името " Илинденска Македония ", чудесно съзнавайки, че сходно название е грозно заграбване на чисто българското Илинденско-Преображенското въстание от 1903-та.

Заради натиска от НАТО и Европейски Съюз, до момента Борисов даде всичко, което изиска Заев, само че получава пестник след пестник от скопския си сътрудник. За разлика от отстъпчивия Борисов, Алексис Ципрас твърдо държи на това изискване: Ако македонците желаят участие в НАТО, да трансформират конституцията си и отстранен член 49, задължаващ Скопие да обгрижва " македонските малцинства " в прилежащите страни...

Ако за Борисов македонският пестник е позорен, съветският удар е напряко съкрушаващ.

Само час след срещата " Путин-Борисов ", представителят на Кремъл Песков изрично отхвърли двамата да са се договорили за тръба от " Турски поток " към България или за втора тръба от " Турски поток " непосредствено към нашата територия. Пестеливият на думи Песков бе безапелационен: " Не, не са се договорили. Не е била и задачата да се договорят, не е имало опция за договаряния сред президента и министър-председателя, с цел да се договорят за това. " По думите му няма по какъв начин отклонението да се осъществя, тъй като няма нужните гаранции от Европейската комисия и България.

Опровержението на Песков е интернационален скандал, тъй като Борисов твърдеше противоположното. До момента публичните Българска национална телевизия и БНР пазят цялостно безмълвие и по този начин умишлено дезинформират обществеността.

Третият пестник пристигна от Унгария, откакто унгарският външен министър отхвърли предлагането на България за мигрантски квоти и упрекна София, че постанова план, представляващ сериозна заплаха за Европа. Външният министър Екатерина Захариева гузно замълча, а бе длъжна да отговори на унгарския си сътрудник. Но какво да каже госпожата, откакто самата тя защитаваше неуместната концепция на Борисов, повтарящ като папагал концепцията на Меркел за преразпределение на мигранти в границите на Европейски Съюз.

Нека сложим ръка на сърцето и се запитаме: След три геополитически шамара (и то в границите на три дни!), не е ли време за оставката на премиера? Дипломация не се прави със буйни обятия и унизителни поклони!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР